OULU. HIFK koki lauantaina murskatappion Oulussa, kun Kärpät pyyhki sitä peräti lukemin 8-2.

HIFK lähti otteluun hyvin siipirikkoisena, kun sen riveistä oli poissa yhteensä yhdeksän pelaajaa.

Kymmenen tuli täyteen pelin aikana, kun Henri Tamminen sai luistimen leukaansa ja joutui jättämään leikin kesken.

Mutta ihmettelyä tilanteelle tulee myös joukkueen sisältä. Aiheesta HIFK-tähti Teemu Ramstedt puhui varsin suoraan.

– Meillä on kolmen miljoonan jengi (pelaajabudjetiltaan), mutta emme saaneet täyttä neljää kenttää kasaan. Puolet joukkueesta on koko ajan sairastuvalla, niin tässä täytyy olla jotain, mitä tehdään kollektiivisesti väärin. Tätä on jatkunut jo puolitoista vuotta, Ramstedt ihmetteli.

Tilanteen vaikeus myös näkyy terveillä pelaajilla.

– On se hemmetin vaikea pelata, kun on 18 erilaista variaatiota kesken pelin kentällisissä. Ehkä maksimissaan kaksi peliä pääsee pelaamaan samoilla ketjuilla, sitten taas vaihtuu. Mä en osaa sanoa, että mikä se syy siihen on, että tilanne on tämmöinen. Mutta jatkuvasti se tuntuu olevan samanlainen, Ramstedt harmittelee.

– Mutta ei se voi olla vain huonoa tuuria, kun tässä on menty niin pitkään tämän saman homman kanssa. Samaa ihmetellään koko ajan.

Oli ukkoja pois tai ei, jäi joka tapauksessa HIFK:n suoritus vaisuksi lauantaina Kärppiä vastaan. Kärpät oli myös Ramstedtin mielestä selvästi parempi joukkue.

– Oli, ei siinä ole seliteltävää. Joka osa-alueella oltiin jäljessä.

Enemmän Ramstedt halusi keskittyä tulevaan.

– Se (jäljessä oleminen) oli monen asian summa. Niitä voisi listata pitkään, mutta turha tässä vaiheessa niitä on alkaa miettimään. Tämä pitää vain unohtaa ja mennä eteenpäin. Ensi peli alkaa taas 0-0:sta, eikä tarvitse lähteä kuuden maalin takaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen