Bluesin ympärille luotu kampanja #Bluesinpuolesta on saanut somessa vahvan vastaanoton.

Moni kiekkomies on ehtinyt käydä allekirjoittamassa vetoomuksen espoolaisseuran puolesta.

– Kampanja lähti tunteesta, että on tehtävä jotain. Kauppalehden entinen päätoimittaja Arto Tuominen, joka oli aikoinaan perustamassa Kiekko-Espoota, soitti minulle, koska oli syvästi huolissaan. Sitten aloimme suunnitella sitä laajemmalla ryhmällä, Blues Fun Club ry:n puheenjohtaja Sami Viitanen kertaa.

– Kampanjan ydin on nimien tuen kerääminen. Kannustamme ihmisiä käymään otteluissa. Haluamme osoittaa myös seuran yhteistyökumppaneille, että Espoo tukee Bluesia. Ja tietysti haluamme tukea pelaajia, jotka ovat varmaankin kärsineet tässä kurimuksessa eniten, hän jatkaa.

#Bluesinpuolesta-vetoomuksen allekirjoittajia ovat tällä hetkellä muun muassa seuran entiset pelaajat Mikko Koskinen, Teemu Ramstedt, Tomi Sallinen, Mikko Lehtonen ja Tommi Huhtala, Lukon päävalmentaja Risto Dufva, viihdetähdet Samu Haber, Mikko Von Hertzen, Neumann ja Jani Alkio sekä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Myös liki koko tämänhetkinen liigajoukkue on allekirjoittanut. Muiden seurojen kannattajaryhmistä tukensa ovat osoittaneet ainakin KalPan Musta Verkosto ja JYPin Hurrikaanisydän.

Erityisen merkittäviä tukijoita ovat jo esimerkiksi ulkoministeri Timo Soini sekä jääkiekkolegendat Juhani Tamminen ja Noora Räty.

– Tämä on epävarmaa aikaa. Jos saamme buumin aikaan, halli alkaa täyttyä ja epävarmuus taatusti helpottaa. Jos haluaa käydä Espoossa katsomassa liigajääkiekkoa, se on tehtävä nyt, jotta voisi mahdollisesti tehdä sen joskus toistekin, Viitanen toteaa.