Ilveksen hyökkääjä Antti Tyrväinen on päättänyt valittaa hänelle langetetusta yhdeksän ottelun mittaisesta pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Tyrväinen hakee niin muutosta pelikieltoon kuin myös siitä syntyneisiin sakkoihin.

Oikeusturvalautakunnalta Tyrväinen vaatii kurinpitopäätöksessä mukana olleen kahden ottelun ankaroittamisen poistamista vedoten kurinpitohistoriaan ja samalla annetun sakkorangaistuksen joko kohtuullistamista tai poistamista.

Tyrväisen mielestä hänelle langetettu pelikielto on kohtuuton ja sen seuraukset ovat suhteettoman ankarat ja vastoin Liigan aiempia kurinpitopäätöksiä.

Ilves-hyökkääjän mielestä häntä myös rangaistaan kahteen kertaan samasta asiasta. Tyrväinen on myös sitä mieltä, että kurinpitoryhmä on tulkinnut videotallennetta virheellisesti. Hänen mukaansa teko oli normaali estämistilanne, poislukien siitä seurannut Tapparan hyökkääjän Kristian Kuuselan loukkaantuminen.

Yhdeksän ottelun pelikielto johti juurensa nimenomaan Ilveksen ja Tapparan väliseen paikallisotteluun, missä Tyrväinen taklasi Kuuselaa kyynärpää ylhäällä päähän.

Kuusela joutui huilaamaan niin kyseisen pelin lopun kuin myös Tapparan seuraavan ottelun. Sen jälkeen hän on ollut kuitenkin kirvesrintojen kokoonpanossa.