OULU. Kovasti siipirikkoisena viime ajat pelannut JYP onnistui ottamaan ison päänahan sunnuntaina, kun se kävi nollaamassa Liigan kärkisijoilla keikkuvan Kärpät Oulussa.

Loppulukemat olivat JYPin hyväksi 3-0.

Isona tähtenä tuikki JYPin vasta 18-vuotias hyvin lupaava maalivahti Veini Vehviläinen, joka torjui nollapelin.

– Veini oli totta kai yksi voiton avaimista ja huikea peli nuorelta kaverilta. En myöskään yhtään väheksy noita ukkoja, jotka tuolla heittäytyivät kiekon eteen ja löivät itsensä likoon. Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat äärimmäisen kovilla ja pelaavat epäinhimillisiä minuutteja illasta toiseen, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kertasi SuomiKiekko-sivustolle sunnuntain Kärpät-pelin jälkeen.

JYP operoi hyvin kapealla materiaalilla, mistä sivussa on useampi avainpelaaja. Sitäkin taustaa nähden Virtanen oli äärimmäisen tyytyväinen joukkojensa suoritukseen.

– Jokainen ukko jätti kentälle sen mitä pystyy itsestään repimään. Käytännössä pelattiin koko peli kolmella ketjulla ja ei tässä voi joukkueelta kyllä enempää vaatia.

JYP onkin edennyt jo tovin ajan hyvin nuorella ryhmittymällä, missä myös muutoksia on tapahtunut hyvin tiiviiseen tahtiin.

– Tämä on kestänyt kaksi kuukautta tämä tilanne meillä, niin ei tässä kyllä mitenkään uutena tule muutokset. Meillä menee periaatteessa jokaiseen peliin kentät uusiksi, Virtanen kävi läpi.

Onko tilanteeseen tulossa helpotusta lähiaikoina?

– Katsotaan ensi viikolla tilannetta, kun on vasta torstaina peli. Saattaa olla, että jotain saadaan, mutta ei sieltä mitään ryntäystä ole tulossa.

Lisää JYPin illan isosta nimestä Vehviläisestä luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen