Chicago Blackhawksin Patrick Kane on enää yhden ottelun päässä siitä, että ottaa NHL:n yhdysvaltalaispelaajien perättäisten pisteotteluiden ennätyksen yksin nimiinsä. Tällä hetkellä Kane jakaa ennätyksen (18 ottelua) yhdessä Ed Olczykin ja Phil Kesselin kanssa. Chicago kohtaa ensi yönä Los Angeles Kingsin.

– Kun katsoo näitä kahta pelaajaa, joiden kanssa jaan ennätyksen, niin olen aika eliittijoukossa. Tämä on ollut kiva pieni matka, sanoi Kane Blackhawskin nettisivuilla saatuaan viime yön ottelussa Anaheimia vastaan pisteen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Kanen on mahdollista rikkoa myös Chicagon seuraennätys perättäisissä otteluissa, joissa on tehnyt pisteen. Hän on kolmen ottelun päässä ennätyksestä, jota pitää legendaarinen Bobby Hull. Brett Hullin isä teki tuon ennätyksen kaudella 1971-72.

– Hän on uhka aina saadessaan kiekon. Hän pitää kaikki puolustuksessa varpaillaan, luo aikaa hyökkäysalueella ja pitää kiekkoa lavassaan enemmän kuin kukaan muu pelaaja tässä liigassa, ylisti Chicagon päävalmentaja Joel Quenneville.

Kane johtaa koko NHL:n pistepörssiä tehoin 13+22.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen