Torstaina Ässien ja HIFK:n välisessä ottelussa roihahti heti pelin alkuhetkillä, kun Ässien Josh Gratton ja HIFK:n Matt Generous tiputtivat yhtä aikaa hanskat jäähän ja ottivat varsin näyttävän tappelun.

Molemmat saivat tilanteesta 5+20+20, sillä toinen kaksikymmenminuuttinen tuomittiin kypärien riisumisesta tappelun yhteydessä.

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi piti tappelua ei-spontaanina.

– Videotallenteelta käy ilmi, ettei kumpikaan pelaaja yritä osallistua peliin normaalisti. Kumpikin pelaaja tiputtaa samanaikaisesti pelihanskansa jäähän ja aloittaa tappelun. Katson, että kyseessä on pelitilanteen liittymätön ei-spontaani tappelu, jossa kumpikin pelaaja on yhtälailla osaltaan tappelun aloittaja. Tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus kummallekin pelaajalle säännön 141 i-kohdan mukaisesti, Liusjärvi käy läpi jatkaen.

– SM-liigan kurinpitokäytännössä säännön 141 i-kohdan rikkomisesta on määrätty pelikauden ensimmäisessä tapauksessa kahden ottelun pelikielto. Nyt käsittelyssä oleva tapahtuma on kummallekin pelaajalle ensimmäinen kurinpitokäsittely tällä kaudella. Näin ollen määrään kummankin pelaajan kahden ottelun pelikieltoon.

Näin Generous on sivussa perjantain KooKoo- ja tiistain SaiPa-otteluista. Gratton taas on sivussa lauantain Sport- ja tiistain KalPa-otteluista.