Tsekkiläinen Jiri Hudler varattiin 18-vuotiaana NHL:ään Detroit Red Wingsin poimimana vuonna 2002. Varaus tehtiin toisella kierroksella 58. pelaajana. Hänet oli kuitenkin arvioitu varattavan jo 15 ensimmäisen pelaajan joukossa. Tätä eroa selitettiin Hudlerin pienellä koolla. Hän on 176 cm pitkä, ja hän painaa 78 kg.

NHL-draftista on kulunut jo 13 vuotta. Viimeistään nyt voi todeta, että Jiri Hudler lukeutuu NHL:n parhaimpiin pelaajiin. Hudlerin pelikäsitys on NHL:n ehdotonta eliittiä. Hänellä on hyvä laukaus, ja hän on taitava kiekon käsittelijä.

Viime kaudellakin Hudler teki pisteitä erinomaisesti 78 ottelussa 76 pistettä, joista 31 oli maaleja.

Ketju Johny GaundreauSean Monahan-Jiri Hudler kasattiin viime kaudella. Kyseessä on Calgaryn ykkösketju. He ovat pelanneet vahvasti myös tällä kaudella. Hudler on tehnyt tällä kaudella 20 ottelussa 4 maalia ja antanut 9 maalin johtanutta syöttöä.

Gaundreau on tehnyt 21 ottelussa 5 maalia ja 15 maaliin johtanutta syöttöä. Monahanin tehot ovat 21 pelin jälkeen 7+8.

Hudlerilla on pelikentän ulkopuolella aina pilke silmäkulmassa. Viime kauden päätteeksi Hudler palkittiin vuoden herrasmiespelaajana. Palkintojenjakotilaisuuten Hudler tuli pelkät sukat jalassa…

Hudlerin sopimus loppuu tämän kauden jälkeen. Hän saanee Flamesilta viimeistään kesällä tuntuvan palkankorotuksen. Hudlerin nykyinen vuosipalkka on 4 miljoonaa dollaria. Mikäli Hudler jatkaa nykyistä huippuvirettään, on Flamesin pakko pitää miehestä kiinni.

Markus Leskinen
Kirjoittaja on helsinkiläinen yläkoululainen. Hän toimi TET-harjoittelijana SuomiKiekko-sivuston toimituksessa syksyllä.