Artemi Panarin syntyi Venäjän Korkinossa 30. lokakuuta vuonna 1991.

Panarinin debyytti KHL:ssä oli kaudella 2008-2009 Vitjaz Podolskin joukkueessa. Silloin hän pelasi viisi peliä saaden tililleen yhden syöttöpisteen.

Panarin edusti Venäjää alle 20-vuotiaiden nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2011. Hän teki loppuottelussa Kanadaa vastaan kaksi maalia ratkaisten Venäjälle nuorten maailmanmestaruuden 5. tammikuuta 2011.

Hän on venäläinen hyökkääjä, joka edustaa tällä hetkellä NHL:ssä Chicago Blackhawksia. Panarinia ei ole koskaan varattu NHL:ään. Hän teki keväällä 2015 kaksivuotisen tulokassopimuksen Chicagon kanssa.

Panarin on pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä, mutta hän laukoo oikealta. Hän on taitava kiekon käsittelijä, nopea luistelija ja häneltä löytyy erittäin hyvä laukaus. Panarin on myös hyvä 1 vs. 1 -tilanteissa. Hän on 180 cm pitkä ja painaa noin 77 kg.

Viime kausi oli todellinen menestys Panarinille. Hän pelasi KHL:ssä Pietarin SKA:n joukkueessa 54 ottelua ja teki 26 maalia sekä sai tililleen 36 maaliin johtanutta syöttöä. Kevään playoffseissa 20 ottelussa tehot olivat 5+20.

Hän oli yksi suurimmista syistä siihen, että Pietarin SKA voitti mestaruuden eli Gagarin cupin viime keväänä. Panarin pääsi pelaamaan viime kaudella Vadim Shipatshovin ja Jevgeni Dadonovin kanssa.

Hän voitti viime keväänä MM-hopeaa Venäjän paidassa ja pääsi KHL:n tähdistökentälliseen. Panarin valittiin myös MM-kisojen Venäjän top 3 -pelaajaksi viime keväänä.

Kevään MM-kisoissakin Panarin oli hyvässä vireessä tehden 10 ottelussa tehot 5+5.

Myös alkaneen NHL-kauden Panarin on aloittanut Chicagossa vahvasti tehden 21 ottelussa 7 maalia ja antanut 14 maaliin johtanutta syöttöä. Hän on muodostanut hyvän ketjun Artemi Anisimovin ja Patrick Kanen kanssa. Kane on tehnyt tällä kaudella 22 ottelussa tehot 13+21. Anisimovin tehot ovat 22 ottelun jälkeen 9+6.

Jos Panarin tekee tehoja yhtä ansiokkaasti kuin tähän mennessä, on hän varteenotettava ehdokas voittamaan vuoden parhaan tulokkaan palkinnon eli Calder Memorial Trophyn.

Markus Leskinen