Daniel Sprong syntyi Amsterdamissa 17. maaliskuuta vuonna 1997. Sprongin omien sanojen mukaan hän aloitti jääkiekon pelaamisen 5-vuotiaana syntymäkaupungissaan. Hän pelasi jo tuolloin itseään peräti 7-8 vuotta vanhempia vastaan.

Kun Daniel oli 7-vuotias, hänen perheensä muutti Kanadan Quebeciin, jotta Daniel voisi pelata jääkiekkoa. Hän pelasi tuolloin Deux-Rivesin juniorijoukkueessa. Sprongilla on myös Kanadan kansalaisuus.

Charlottetown Islanders -niminen GMJHL-joukkue varasi Sprongin keväällä 2013 ensimmäisellä kierroksella 13. pelaajana. Hän pelasi Islandersin joukkueessa kaudella 2013-2014, ja hänen tehonsa tuolla kaudella oli 67 ottelussa 30+38. Näillä tehoilla irtosi joukkueen maali- ja syöttöpörssin voitto. Myös kevään 2014 playoffseissa hän oli hyvässä vireessä tehden 4 ottelussa 4 maalia ja sai 1 maalisyötön.

Kevään 2015 NHL-draftissa Pittsburgh Penguins varasi Daniel Sprongin ensimmäisenä alankomaalaispelaajana NHL:n historiassa. Varaus tehtiin toisella kierroksella 46. pelaajana.

Sprongin pelin suurimpia vahvuuksia ovat luistelu, luovuus ja maalintekotaito. Hänen täytyy kuitenkin vielä kehittyä lähes kaikilla osa-alueilla. Daniel laukoo oikealta.

Tällä kaudella Sprong on pelannut Pittsburgh Penguinsin riveissä 14 ottelua ja tehnyt niissä 2 maalia. Miehen uran avausmaali syntyi Ottawa Senatorsia vastaan 15.10.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka hyväksi pelaajaksi Sprong pystyy kehittymään NHL:ssä ensimmäisellä kaudellaan Penguinsin joukkueessa.

Markus Leskinen
Kirjoittaja on helsinkiläinen yläkoululainen. Hän toimi TET-harjoittelijana SuomiKiekko-sivuston toimituksessa syksyllä.