Puolustaja Markus Nordlund joutui odottamaan pitkään ennen kuin hän löysi itselleen työpaikan kuluvalle kaudelle.

Liigassa vajaat 400 ottelua pakitellut Nordlund pelasi viime kaudella Ruotsin SHL:n Djurgårdenissa. Hänen kaksivuotinen sopimuksensa kuitenkin purettiin keväällä seuran aloitteesta.

Tämän jälkeen Nordlund olit pitkään seuraton. Lopulta miehelle jo entuudestaan tuttu sveitsiläisseura Ambri-Piotta teki Nordlundin kanssa lyhyehkön pätkäpestin.

Pitkä työttömyys oli yllätys Nordlundille, joka on kertaalleen voittanut Liigapuolustajien maalipörssin. He Shoots He Scoresin haastattelussa Nordlund arvelee, että vaisuhko viime kausi vaikutti asiaan.

– Se ei tietenkään ollut urani paras kausi. En uskonut joutuvani odottamaan neljä-viisi kuukautta. Nyt se on ohi ja olen täällä. Yritän tehdä parhaani ja olla oma itseni jäällä, Nordlund sanoo.

30-vuotias puolustaja on Ambri-Piotassa paikkaamassa Leijona-puolustaja Mikko Mäenpäätä. Alunperin Nordlundin sopimuksessa oli vain neljän päivän koeaika.

Ambrin kakkosvalmentaja Diego Scandella kuitenkin viestitti Ticionline-sivustolle, että Nordlund jää seuraan ja jatkoa katsotaan joulun jälkeen.