Jenkkihyökkääjä Alex DeBrincat takoo maaleja hurjalla tahdilla kanadalaisessa junioriliiga OHL:ssä.

Erie Ottersia edustava DeBrincat latoi tiistaina kolme osumaa Mississauga Steelheadsin verkkoon Ottersin voittaessa 5-2.

Hattutemppu oli hyökkääjän neljäs kuluvalla kaudella. OHL:n maalipörssiä ylivoimaisesti johtava DeBrincat on mättänyt 16 otteluun hurjat 25 osumaa.

Tällä tahdilla hän takoo runkosarjassa yli 90 osumaa rikkoen sarjan ennätyksen.

– Hän on älykäs pelaaja ja kilpailullinen. Hän ei ole vain yhden suunnan hyökkääjä, nimettömänä pysyvä pelaajatarkkailija kertoo McKeensHockey.com -sivustolle.

17-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan ole erityisen korkealla NHL:n pelaajatarkkailijoiden listalla, vaikka hän iski viime kaudella OHL:ssä Connor McDavidin rinnalla tehot 51+53=104. Syy on DeBrincatin koossa: hyökkääjä on pituudeltaan vain hieman päälle 170 senttiä ja runsaat 70-kiloinen.

NHL-draftin muututtua ja laajennettua vuonna 1969 ensimmäisellä kierroksella ei ole koskaan varattu alle 173-senttistä pelaajaa. DeBrincat saattaa olla pelaaja, joka rikkoo tuon tilaston.

– Peli muuttuu nopeammaksi koko ajan. Jos joukkueella on mahdollisuus, niin en tiedä miksi DeBrincatia ei voisi varata ensimmäisen kierroksen lopulla, eräs scoutti arvioi.

Joulukuussa 18 vuotta täyttävä, oikea käsi alhaalla pelaava DeBrincat ei ole pelannut otteluakaan USA:n nuorisomaajoukkueiden paidassa.