HIFK:n kapteeni Arttu Luttinen oli perjantai-illan Kärpät-voiton jälkeen leppoisalla tuulella. Neljän ottelun voittoputki on nostanut IFK:n Liigan kärkeen, ja eroa tänään kohdattavaan Tapparaan on mukavat kuusi pistettä.

Samalla IFK on noussut myös Liigan eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi. Myös hallitsevan mestarin suvereeni kaataminen kotihallissa toi hyvää mieltä pukukoppiin.

– Nämä jutut ovat pään sisällä. Monet jätkät ovat saaneet onnistumisia, niin silloin kaikki tekeminen on helpompaa. Välillä olemme ahtaissa raoissa kentällä, emmekä vie peliä, mutta uskoa on, että voimme voittaa pelin kuin pelin. Välillä pelin meille voittaa veskari ja välillä ylivoima, mutta löydämme aina keinot, Luttinen jutteli.

IFK:n viikko on kova, sillä peräkkäisinä päivinä pelattavia pelejä Kärppiä ja Tapparaa vastaan IFK kävi kolmen ottelun vieraskiertueella, josta oli tuliaisina voitot niin Kuopiosta, Raumalta kuin Vaasastakin.

– Pelien alut onnistuivat. Pääsimme joka matsissa johtoasemaan, mikä on näissä peleissä iso juttu. Pelaamme nyt pimeällä, joten se vaatii vähän enemmän energiaa. Kun pääsee maalin tai kahden johtoon, niin on aika paljon helpompaa pelata ja olla, Luttinen kertasi.

Mitä tuumaat näiden päivien ohjelmastanne?

– Tulee neljäs peli viiteen päivään. Sitä lähdetään tahkoamaan. Helpottaa, että Kärppiä vastaan ei tarvinnut ihan kaasu auki pelata loppuun asti. Meillä on hyvin energiaa haastaa Tappara. Vastassa on hyvin organisoitu joukkue. Tämä mittaa sitä, miten pystymme itse pitämään pelin tason korkeana.

Mikä muu kuin itseluottamus on kunnossa?

Itseluottamus vaikuttaa niihin pelillisiin asioihin. Ylivoima toimi Kärppiä vastaan. Teimme ylivoimalla myös Vaasassa ja Raumalla. Jos joka pelissä tekee ylivoimalla, niin se on aika iso osa. Joka pelissä sitä ei pysty tekemään, mutta erikoistilannepelaaminen on parantunut alkukaudesta. Se auttaa pelien voittamisessa paljon, sanoi Kärppien verkkoon itsekin ylivoimalla osunut Luttinen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen