HELSINKI. Jokerit onnistui palaamaan voittojen tielle torstaina, kun se kaatoi hallitsevan KHL-mestarin SKA:n lukemin 3-2.

Ratkaisusta vastasi nelosketjun hyökkääjä Jani Rita, joka pääsi survaisemaan oman kutinsa irtokiekon sisään kolmannessa erässä.

KHL:ssä Ridalla verkot eivät ole heiluneet ainakaan liikaa.

– Oli vielä ensimmäinen KHL-maali kotona. Vieraissa olin tehnyt tähän mennessä kaikki [neljä]. Vähän sellainen vierassoturi olen ollut, Rita naurahti SuomiKiekko-sivustolle.

– Makeaan paikkaan kyllä tuli. Hartwall Arenalla viime kauden mestari vastassa kovalla nipulla ja tämä oli hyvä peli meiltä. Tämmöisissä hetkissä se joukkue kasvaa, kun pari peliä hävittiin alle, sitten tutkailtiin mitä meidän pitää tehdä paremmin, tultiin ja voitettiin, Rita kävi läpi.

Osuma oli hyvin tyypillinen ”nelosketjun maali”. Niitä Rita toivoisi enemmänkin ketjultaan.

– Paljon puhutaan siitä keskenämme. Ihan jo siitä, että saataisiin tilanteita sinne hyökkäyspäähän. Jesse (Joensuu) isona kaverina ajoi sinne maalille, mistä tuli tilaa. Pääsin sinne vielä riparille, sitten vain runnoin menemään ja meni sisään.

Alla Jokereillla oli hieman heikommin sujunut kahden ottelun vieraspeliputki, kun SKA:ta ja TsSKA:ta vastaan omat verkot olivat helisseet kovaan tahtiin.

– Alkukaudesta oltiin päästetty 11 ottelussa 13 maalia omiin ja nyt sitten viikonloppuna päästettiin 11 kahteen peliin. Hyvä juttu oli, että tuli heti revanssin paikka SKA:ta vastaan.

– Nämä ovat kuitenkin isoja pelejä, sillä nämä ovat sellaisia joukkueita, joista jompi kumpi tulee vastaan, jos keväällä halutaan mennä pitkälle. Silloin on voitettava neljä kertaa, ja jos katsoo Jokereiden historiaa, niin ei me olla hirveän montaa kertaa niitä voitettu.

Sunnuntaina tiedossa on jälleen kova peli, kun edessä on TsSKA:n kohtaaminen kotona. Siinä myös taistellaan läntisen konferenssin kärkipaikasta.

Pekka Mäntylä, Hartwall Arena
Twitter: @pjmant