Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen päätti lähteä Pohjois-Amerikkaan vanhan kaverinsa neuvojen siivittämänä.

20-vuotias hyökkääjä on Detroit Red Wingsissa pelaavan, kolme vuotta vanhemman Pulkkisen nimikaima. Nuorempi Teemu Pulkkinen viilettää alkavan kauden Sioux City Musketeersin riveissä junioriliiga USHL:ssä.

Pitkään Bluesin junioreissa kiekkoillut Pulkkinen valitsi Pohjois-Amerikan Joel Janatuisen vinkkien perusteella. Janatuinen pelasi viime kaudella Musketeersin paidassa. Sesongilla 2013-2014 molemmat pelasivat Bluesin A-nuorissa.

– Hän sanoi, että ’mene sinne, se on hyvä paikka, kaikki on hyvää’. Se oli ainoa asia, mitä hän kertoi, Pulkkinen selvitti Sioux City Journalille.

Pulkkinen ei ole Musketeersin ainoa suomalainen pelaaja. Hänen lisäkseen joukkueessa pelaa vasta 16-vuotias Eeli Tolvanen ja HIFK:n junioreista tuttu Sami Tavernier, jolla on sekä Ranskan että Suomen passit.

– Joskus englantia on vaikea puhua. On hyvä, että voi puhua myös suomeksi. Sami osaa myös puhua suomea. Hänen äitinsä on Suomesta, Pulkkinen kertoi.

Pulkkinen oli viime kaudella Bluesin A-nuorten tehokkain takomalla runkosarjassa 47 peliin saldon 35+39=74. Hän oli runkosarjan kolmanneksi tehokkain pistelinko ja johdatti pudotuspeleissä espoolaiset pronssille.

Nyt suomalaiselta odotetaan mainetekoja myös Pohjois-Amerikassa. Harjoituspeleissä hän oli Musketeersin tehokkaimpia pelaajia.

– Teemu tuo hyökkäysvoimaa. Hän on hyökkäyvoittoinen pelaaja, joka luo maalipaikkoja, Musketeersin päävalmentaja Jay Varady kuvaili.