– Ikinä ei haastatella näin paljon, vaikka olisi nollapelin pelannut, virnisti Mikko Koskinen Hartwall Arenan uumenissa Jokerit-tappion jälkeen.

Syy suomalaismedian suureen mielenkiintoon oli siinä, että päävalmentaja Andrei Nazarov oli päättänyt yllättäen laittaa viime kevään mestarivahdin katsomon puolelle perustellen asiaa lepoajan antamisella.

– Parempi suhtautua tietyllä tapaa huumorilla. Se keventää taakkaa. Mä tiedän olevani hyvässä kunnossa ja pelanneeni jo hyvin tällä kaudella. Minusta meillä on ollut ongelmat muualla kuin maalivahtipelissä. Näiden asioiden kanssa pitää vaan oppia elämään.

Muun muassa MTV Sport ja Yle kyselivät vuorollaan Koskisen mielipiteitä. Veskari vastaili suu vinossa hymyssä – ilmiselvästi urheilutermein Nazarovin koirankoppiin joutuminen sapetti rankasti, mutta Koskinen korosti yrittävänsä suhtautua tilanteeseen huumorilla.

– Kolmosmaalivahdin roolihan on kaikista helpoin. Maalillahan se on kovaa hommaa, mutta tästä suoriutuu kyllä kuka vaan!

– Vähän haastavaahan tämä on, kun pystyisi ja haluaisi pelata, mutta tänään ei ollut mun vuoro. Katsotaan miten käy seuraavassa matsissa. Ei tässä missään sotajalalla olla kenenkään kanssa. Välillä tulee kuraa sieltä sun täältä, ja jokaisella on siihen oikeus.

– Harjoitteluhuumori on hyvä ja mies on kunnossa, pitää vaan päästä askiin näyttämään se.

Millaiset välit teillä on Nazarovin kanssa?

– Varmaan ihan hyvät. Ei ole paljon juteltu koko kaudella, niin ei se varmaan ole muuttunut.

– Kyllä se palkinto sieltä vielä tulee. Taisi vasta lokakuu vaihtua tänään, eli paljon on lätkää jäljellä. Venäjä on mielenkiintoinen maa, Koskinen muotoili.

Pekka Mäntylä, Hartwall Arena
Twitter: @pjmant