Jokereiden maanantain kotipeli Salavat Julajev Ufa -ottelussa päättyi 1-5-pettymykseen. SuomiKiekko-sivusto kävi kuuntelemassa Jokereiden päävalmentajan Erkka Westerlundin ajatuksia pelin jälkeen.

Mitä mieltä olet ottelusta?

– Onneksi olkoon vastustajalle! Vastustaja oli tänään parempi.

– Ensimmäisessä erässä meidän suoritus ja peli oli hyvää. Toisessa erässä hyökkäyspelissä tehtiin virheitä, jotka mahdollistivat vastustajalle vastahyökkäyksiä. Vastustajalla oli 4-5 ylivoimatilannetta. Sellaisia ei pitäisi antaa yhtään nykypäivän jääkiekkopelissä, jos haluaa voittaa. Kolmas erä meni yliyrittämiseksi ja yksin yrittämiseksi. Se oli huono viimeinen erä meiltä.

– Seuraava peli tulee nopeasti. Ja siinä on meidän pestävä kasvomme.

– Lähtökohdat ottelussa vaihtelevat paljon. Nyt oli pitkän reissun jälkeen eka kotipeli. Meidän pelimme oli liian hyökkäysvoittoista. Puolustuspeli jäi vähän vajaaksi. Syynä tähän oli huolimattomuus hyökkäyksien päättämisessä, minkä jälkeen ei ehditty puolustamaan.

– Kolmanteen erään vähän turhauduttiin. Tällöinkin olisi voitu nousta vielä peliin mukaan, mutta ei pystytty keräämään enää voimia tähän tänään.

Oliko peli tänään hyökkäävämpää kuin aiemmissa peleissä?

– Ensimmäinen erä oli hyvää päädystä päätyyn pelaamista ja meiltä paremmin kontrolloitua. Vastustaja teki tasoitusmaalinsa onnenkantamoisella.

– Toisessa erässä tosiaankin meidän hyökkäyspelistä jäi sellainen kuva, että tilanteet täytyy katsoa tarkemmin jälkikäteen. Vastustajan yksilöt olivat todella taitavia. He ovat hyviä jo yksi yhtä vastaan tilanteissa, puhumattakaan ylivoimatilanteista.

Maalivahti on viime peleissä lähtenyt harmistuneena mailaa paiskoen vaihtoon?

– Tänään maalivahti olisi varmaan voinut ottaa jonkin maaleista kiinnikin, mutta hän torjui muutaman vaarallisen tilanteen ensimmäisessä erässä. Maalivahdin vaihto oli enemmänkin herätys joukkueelle kuin epäluottamuslause Henrik Karlssonille.

Markus Leskinen, Helsinki