OULU. Liigan kärjessä ennen lauantain liigakierrosta ollut Lukko joutui luopumaan kyseisestä paikastaan, kun se kävi ottamassa käkättimeen Oulussa Kärppiä vastaan.

Loppulukemat lauantain ottelussa olivat Kärppien hyväksi 4-1. Samalla Tappara murskasi tylysti TPS:n lukemin 7-2 ja nousi piikkipaikalle ohi Lukon. Kärpät tulee kaksikosta kahden pisteen päässä kolmantena.

Suoritus Lukkoa vastaan oli Kärpiltä erittäin väkevä, jopa kauden paras.

– Mun mielestä tämä oli ainakin kauden ehjin. Varsinkin ensimmäisen erän peli oli todella hienoa katsottavaa. Vielä halli täynnä ja se eli tässä mukana, niin oli todella hienoa, että pystyttiin sen edessä pelaamaan noin vahva peli, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

– Ensimmäinen erä oli paras, vaikka siinä oltiinkin vähän tehottomia. Mutta jaksettiin pelata koko peli kovalla tasolla, mikä oli hienoa nähdä varsinkin kun oli iso kasa runkopelaajia pois. Pieni lepo oli tehnyt meille hyvää ja oltiin saatu harjoitella, mitä saadaan tehdä myös ensi viikolla. Uskon, että meidän peli myös sitä kautta paranee, Marjamäki jatkoi.

Esillä oululaisjoukkueella olivat jälleen nuoret pelaajat, kun tahtipuikkoa heiluttivat muun muassa Markus Nutivaara ja Sebastian Aho.

– Kauttaaltaan koko joukkue pelasi hyvin, mutta tietenkin esimerkiksi Nutivaara, maali ja syöttö ja taas on otettu steppejä eteenpäin jos oli jossain kohti vähän suvantovaihetta. Mutta sitä se noiden nuorten kanssa vähän on. Tänään häneltä loistava peli. Ja muutenkin Ahot ja (Saku) Mäenalaset ja (Juho) Keräset sun muut, se, että miten he ovat nostaneet profiilia kun ukkoja on ollut pois. Sellaista kasvua me tarvitaan, Marjamäki kehaisi ja käänsi katseet kokonaiskuvaan.

– Kahdeksaan päivään viisi peliä ja tuntui, että joukkueena kasvettiin tässä. Nyt moni asia loksahti kohdilleen.

Pitkän matkan osalta Marjamäki kuitenkin on vielä hyvin rauhallisena. Prosessi on varsin alkutekijöissä.

– Kahteen edelliseen vuoteen verrattuna nyt lähtökohdat ovat olleet ihan erilaiset. Meillä ei oikein ole rutiinitasoa ollenkaan, siksi se peli heittelehtii. Mutta pitää olla kärsivällisä, varsinkin valmennuksen. Koko ajan sitä haluaisi voittaa pelejä ja sen huomaa myös jätkistä, vaikka papu ei ihan vielä aina riitä. Mutta koko ajan he kehittyvät ja tämä on niin hieno joukkue valmentaa. Jätkät ovat into piukassa, urheilullisia ja tulevaisuuden pelaajia.

– Mutta aika alkutekijöissään ollaan ja toki vasta neljäsosa on pelattu. Pitää vain malttaa ja uskon, että kun kevättä kohti mennään, niin nämä kaikki kokemukset tässä ovat tärkeitä, Marjamäki summasi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen