JYP haki pisteet Helsingistä voittamalla HIFK:n 4-1. HIFK:lla oli ottelun lopulla monia tilaisuuksia hakea tasoitusta, kun JYPin lähes kaksimetrinen puolustaja Nolan Yonkman otti kaksi jäähyä ottelun viimeisten minuuttien aikana.

JYP sai kuitenkin alivoimat kuitattua HIFK:n rikkeillä ja kovalla taistelulla. Yonkman itse katseli voittotaistelua jäähyaitiosta.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä hyviä. HIFK tuli kovaa kolmannessa. Pidimme heidät takana, vaikka meille tuli pari pahaa jäähyä, itsellenikin kaksi. Olisi pitänyt olla varovaisempi. Jätkät tekivät hyvää työtä, ja pitivät heidät takana. Ehjää työtä, että saimme tähän tarvitsemamme voiton tähän huonoon jaksoon, Yonkman sanoi SuomiKiekko-sivustolle ottelun jälkeen.

JYP oli saanut vain kolme pistettä edeltävistä viidestä pelistä ja putosi alkuviikolla myös Champions Hockey Leaguesta.

– Meidän pitää löytää rytmimme. Ajoitukset eivät ole olleet kunnossa. Yksityiskohtiin on kiinnitettävä huomiota. Meillä oli joukkuepalaveri eilen, että palaisimme perusasioihin. Yksityiskohtiin ja kovaan työhön. Onnistuimme siinä, ja tätä putkea pitää jatkaa, Yonkman tuumi.

Pelasit nyt ensimmäisen kerran HIFK:ta vastaan. Tuntuiko joukkue kotihallissaan ”Big, bad IFK:lta”?

– Tiesimme, että HIFK tulee kovaa, ja valmistauduimme siihen. He ovat hyvä joukkue, ja tulivat kolmannessa erässä päälle kovaa. Haimme tätä voittoa. Tämä oli myös hyvä testi meille, Yonkman sanoi.

JYP kohtaa perjantaina vieraissa TPS:n. Nolan Yonkman kertoo alkukaudestaan ja sopeutumisestaan täkäläisiin oloihin SuomiKiekko-sivun haastattelussa hyvissä ajoin ennen tuota ottelua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen