JYPin Nolan Yonkmanilla on takanaan kymmenen ottelun liigakokemus, ja mies on Suomeen tuloonsa tyytyväinen. Hän osasi odottaa fyysistä liigaa, joten mies on viihtynyt JYPissä ja Jyväskylässä hyvin.

– Tämä on ollut parempaa kuin mitä odotin. Pidän isosta jäästä, sillä täällä on enemmän aikaa liikkua ja löytää hyökkääjät paremmin. On tässä pelissä silti pohjoisamerikkalaistakin tyyliä, sillä kontakteja ja taklauksia on paljon. Pidän kaupungista ja joukkueesta. Olen onnekas, että saan olla osa tätä, sanoo Yonkman SuomiKiekko-sivustolle.

198-senttisenä ja 114-kiloisena Yonkman erottuu jäällä helposti. Hän on ilman muuta fyysinen pelote JYPin maalin edessä. Hän kuitenkin vaatii itseltään tarkkuutta otteisiinsa.

– Minun on varottava hieman. En usko, että voin olla niin aggressiivinen kuin Pohjois-Amerikassa. Täällä raja siihen, että oletko ”iso mies” on tarkempi. Minua tarkkaillaan varmasti paljon, joten minun pitää olla varovaisempi taklatessani, hän sanoo.

– Hän on ollut meille hyvä. Olemme olleet tyytyväisiä häneen. Hän tuo isossa kuvassa meille henkistä kovuutta. Pari väkivaltaisuusjäähyä on tullut niin, että pienempi kaveri on vain liiskautunut alle. Eihän se ole hänen vikansa, että hän on noin iso, sanoo puolestaan JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Yonkman on istunut 20 minuuttia jäähyllä, joten ottelukohtainen keskiarvo on vain yksi ”pikku kakkonen” per peli.

– Se ei ole paljoa, ja olen tyytyväinen, ettei niitä ole enempää. Minulla on ollut vain yksi tappelunkaltainen tilanne, eikä täällä edes sallita tappeluja, sillä linjatuomarit tulevat väliin. Pienetkään rangaistukseni eivät ole olleet pahoja, ja olen ollut niiden suhteen varovainen, Yonkman sanoo.

Mitä pidät joukkueenne suoraviivaisesta pelityylistä?

– Siihen on palattava. Ongelmamme oli, että emme olleet tarpeeksi suoraviivaisia, vaan palautimme kiekkoa liikaa, ja yritimme hienouksia. Menestymme, kun menemme ”kartan pohjoiseen”, vastustajan päätyyn, ja kovilla kontakteilla.

JYP kohtaa perjantai-illan liigakierroksella vieraissa TPS:n.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen