OULU. HIFK:n tähtipelaajiin lukeutuva Teemu Ramstedt nosti esille lauantaina kommentin Liigan olosuhteisiin liittyen Twitterissä.

Ramstedt sanoi Oulussa vedettyjen aamujäiden jälkeen helposti pienenä piikkinä ymmärrettävän kommentin.

– Aamujään perusteella päästään ekaa kertaa tällä kaudella pelaamaan hyvällä jäällä. Erityisen iloinen pelin nimeltä jääkiekko puolesta, Ramstedt kirjoitti.

Enemmänkin kommentti oli Ramstedtin omasta näkökulmasta vain toteamus siitä, mikä tilanne syksyn aikana on ollut.

– En tiedä onko se sitten noista keleistä kiinni mitä tuolla ulkona on, vielä kun on ollut vähän lämmin syksy. Mutta monessa pelissä on ollut aika huono jää. Täällä oli nyt hyvä tai ainakin se oli parempi, mitä muualla. En osaa sitten sanoa, että mikä siinä on. Onko se niistä keleistä kiinni, että noita jäitä ei saada niin hyvään kuntoon, Ramstedt kävi läpi SuomiKiekko-sivustolle.

Enemmänkin kommentillaan Ramstedt on huolissaan itse pelin puolelta.

– Olosuhteet ovat tietenkin samat molemmille joukkueelle, mutta jääkiekon kannalta se on huono juttu. Se pelaaminen näyttää aika kamalalta siinä kohdin, kun sitten kiekko vaan pomppii ja pomppii huonolla jäällä. Toivotaan nyt, että kun talvi tulee ja kelit kylmenevät, niin jäätkin sitten paranisivat.

Ilmiö ei suinkaan ole rajoittunut pelkästään Suomeen.

– Sveitsissä Bernissä kun oltiin pelaamaassa, niin ei me uskallettu edes mennä aamulla jäälle sen takia, että se jää ei menisi yhtään huonommaksi. Oli ihan kamala se jää siellä silloin. Ei se ole Suomen ongelma, vaan koko Euroopan ongelma. Kelit ovat alkaneet olla vähän lämpimpiä syksyllä, niin se on varmasti haasteellista vanhoille halleille ja koneille.

– Tuskin kukaan tahallaan huonoa jäätä tekee, Ramstedt antaa ymmärrystä.

Tunteikkaasta pelistä pisteet mukaan

Oulun reissu sujui hyvällä jäällä pelatessa HIFK:lla muutenkin mukavasti, sillä matkaan tarttui vierasvoitto Kärppien kustannuksella.

Se otettiinkin hyvin mieluisin fiiliksin vastaan HIFK:n leirissä.

– Kaksinkertainen ja hallitseva mestari vastassa. Onhan se selvää, että Kärpät on sellainen päänahka minkä kaikki haluavat. Onhan se sitä kautta aina ehkä vähän isompi voitto kuin muut, jatkoaikamaalia ja ratkaisua alustamassa ollut Ramstedt tuumasi iloisena.

Lauantain peli oli kauttaltaan yksi kauden parhaista, mutta myös tunnetilaltaan oiva. Väriä riitti ja pieniä kahinoita nähtiin, missä kuitenkin ylilyönnit jäivät välistä.

– Huomasi heti alusta, että tänään on tunnetta puolin ja toisin. Aika paljon oli jälkikahinaa ja vähän hierottiin hanskalla naamaan sun muuta. Kyllä meilläkin vähän näkyi se, että aina ei ollut ihan sitä viimeistä viisautta kaikissa hetkissä mukana. Jäähyistä, mitä meille tuli, niin olisi pitänyt saada jokunen pois.

Ramstedtin mukaan kova lataus tuli enemmänkin siitä, miten hyvin vastustaja oli mukana taistossa.

– Kun tietää, että on vähän kovempi joukkue vastassa, niin se lataus tulee vähän kuin itsestään. Ja vielä kun kaveri oli hyvin mukana heti alusta alkaen, niin sitä on sitten sillä tavalla kiva pelata. Se kova tunne syntyy ja tulee sponttaanisti, ei sitä voi vaan väkisin luoda.

HIFK on hävinnyt alkukauden aikana vain yhden liigaottelun ja se onkin tällä hetkellä varsin kovassa vireessä.

Mutta ei peli vielä mitenkään täydellistä ole Ramstedtin mukaan. Varsinkin yksi asia, mikä tuli esille myös Kärpät-ottelussa, on korjattavien juttujen listalla.

– Tasaisuutta pitää saada koko pelin ajaksi. Ajottain pelataan todella hyvää lätkää ja joskus taas ei saada ihan sitä viimeistä pykälää irti. Ja sellaista rauhallisuutta kaipaisi, että jos vaikka kaveri saa pelissä momentumia, niin sitä pitäisi pystyä pelaamaan vielä vähän paremmin pois.

– Nytkin kaveri teki kaksi maalia lyhyen ajan sisään. En tiedä olivatko ne nukahduksia, mutta juuri tuollaisissa hetkissä tarvitsisi enemmän tiiviyttä, että tuollaisia hetkiä saisi tapettua pois, Ramstedt kävi läpi.

HIFK:lla seuraavana tiedossa on tiistaina CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toinen osaottelu Davosia vastaan. Jatkoon etenee paremmalla kahden ottelun yhteismaalilukemalla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen