Liiga on julkaissut verkkosivuillaan seurojen tulevan kauden budjetit niin kokonaisbudjetin kuin pelaajabudjetin osalta.

Isoimmilla budjeteilla ensi kaudella operoivat Kärpät ja HIFK, joista Kärppien budjetti on lähestulkoon 10 miljoonaa euroa. HIFK:lla se on ilmoitettu 9 miljoonan luokkaa.

Yhteiskulut liigaseuroilla ovat 92 miljoonaa euroa ja kokonaissumma on suurin Liigan historiassa.

Mielenkiintoisia lukemia listalta kuitenkin löytyy ja näistä pientä ihmetystä herättää erityisesti TPS:n lukemat.

Turkulaisseura ilmoitti ensi kauden pelaajabudjetikseen eli pelaajien palkkoihin menevän yhteensä 2,3 miljoonaa euroa. Ihmetys nousee kuitenkin siitä, että esimerkiksi Urheilusanomien julkaisemissa tiedoissa ja heidän lähteiden mukaan yksistään Eric Perrin (320 000 euroa), Tomi Kallio (320 000 euroa) ja Henrik Tallinder (280 000 euroa) imevät budjetista lähemmäs miljoona euroa kolmeen pekkaan.

Urheilusanomien mukaan TPS on sijoittanut tämän kauden pelaajistoonsa miljoona euroa enemmän verrattaessa viime kauteen.

Perrinin, Kallion ja Tallinderin takaa TPS:stä löytyy myös useampi pelaaja, joiden kohdalla voi olettaa hyvinkin palkkojen olevan tuntuvalla tasolla. Näitä kun ovat muun muassa Petteri Nummelin, Teemu Lassila, Tomas Mojzis, Lauri Tukonen ja Dave Spina.

TPS:n toimitusjohtajaa Mika Eskolaa ei tavoitettu kommentoimaan asiaa SuomiKiekko-sivustolle.