Kolme perättäistä hopeaa saavuttanut Tappara on yksi alkavan Liigan mielenkiintoisimpia tapauksia. Joukkue muuttui kärkiosiltaan paljon, mutta täsmähankinnat ovat pitäneet sen ennakkospekulaatioissa yllättävänkin korkealla.

Toki joukkueessa jatkaa paljon monet finaalipettymykset kokeneita pelimiehiä, kuten kapteenina jatkava Jukka Peltola. SuomiKiekko-sivusto ennakoi Tapparan kautta nimenomaan Peltolan kanssa.

Millainen palautumisprosessi hopean jälkeen käytiin läpi?

– Vähän aikaa meni sellaisessa epäuskossa, että näinkö se äkkiä loppui, kun pitkään oli pelejä joka päivä tai joka toinen päivä. Kun se vielä loppui yhtäkkiä kuin kananlento, niin se loi joksikin aikaa tyhjän olon, että mitähän olisi tehnyt. Se kuuluu asiaan. Kävin lomalla, ja kun tultiin takaisin, niin koitimme olla miettimättä asiaa. Jossain vaiheessa se alkoi jo tuntua ihan hyvältäkin.

Jokainen joukkue on aina uusi, eli käytiinkö kevättä läpi enää, kun uuteen kauteen valmistautuminen alkoi?

– Periaate on juuri se, mitä sanoit, että jokainen joukkue on aina uusi. Vanhoihin ei enää palattu siinä vaiheessa, kun sitä alettiin kasata.

Mitä sanot joukkueenne muutoksista?

– Harjoituspelien perusteella olemme saaneet maalintekovoimaa, jota meiltä lähti. Pidän tärkeimpänä sitä, että kaikki jätkät hitsautuvat joukkueemme pelitapaan, että pystymme pelaamaan ehjää peliä. Se antaa mahdollisuuden voittaa. Ei se, että vain jonain iltana lyödään kuusi pussia ja jonain ei yhtään.

”Kivijalka kuntoon”

Tapparan tulokset aaltoilivat viime kaudella hurjasti. Voitto- ja tappioputket seurasivat toistaan, ja päävalmentaja Jussi Tapolaa oltiin erottamassa moneen otteeseen jopa sellaisella varmuudella, että hänen korvaajiaan nimettiin mediassa useampiakin.

Mitä viime vuoden pitkistä tappioputkista on opittu?

– Paljon niistä keskusteltiin. Joukkueen kemia ja yhdessä tekeminen ovat se selkäranka ja kivijalka, jotka pitää saada kuntoon. Siihen päälle tulee kaikki extra, hienot maalit ja sellainen.

Onko tähän kauteen lähteminen helpompaa, kun sama päävalmentaja jatkaa?

– Tiesimme hänet toki jo viime vuonna, mutta nyt olemme toimineet vuoden verran enemmän yhdessä. Se voi tuoda jotain helppoutta.

”Toimivampi systeemi”

Tappara voitti oman CHL-lohkonsa, vaikka vastus – Djurgården ja Zug – oli kova. Viime vuoteen verrattuna CHL:n lohkot pelattiin jo ennen kansallisten liigojen alkua.

Millaisen mausteen CHL toi tähän syksyyn?

– Olen tykännyt siitä. Olemme olleet reissussa ja pelanneet erilaisia joukkueita vastaan. Se tuo vaihtelua. Tämä on toimivampi systeemi kuin viime vuonna. Saamme yhdenlaisen kahtiajaon peleihin, ja se on hyvä asia.

Mitä sanot otteistanne tähän asti?

– Pelit ovat menneet mukavasti, ja olemme pelanneet hyvää peliä. Olemme pystyneet kääntämään pelejä voitoiksikin, vaikka olemme olleet tappiolla. Voittamisen meininkiä on ollut, mistä tykkään. Emme saa mennä siihen miinaan, että peli olisi valmista. Sen pitää olla nousujohteista ja vasta pidemmällä kauden aikana, tiedämme, olemmeko menneet oikeaan suuntaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen