Pelicansin päävalmentajaksi palaava Petri Matikainen huokuu tyytyväisyyttä siitä, että saa valmentaa tutussa toimintaympäristössä ja tuttujen valmentajien kanssa. Kotimainen toimintakulttuuri tuntuu Venäjän ja Itävallan vuosien jälkeen turvalliselta.

– Maailmalla tämä ei aina ole itsestäänselvyys, että joukkueenjohto ja valmennus ajattelevat samalla tavalla tai edes pystyvät ajattelemaan samalla tavalla. Nyt on helpompi suunnitella asioita, valita jokin suunta ja pysyä suunta. Tosin onhan se opettavaa, kun joutuu toimimaan erilaisessa toimintakulttuurissa, jossa mikään ei pidä. Siinä kulttuurissa joutuu repimään joukkueesta kaiken irti, sanoo Matikainen SuomiKiekko-sivustolle.

Matikainen haluaa rakentaa tämän kauden aikana Pelicansille identiteetin, jonka turvin se erottuisi kaukalossa.

– Pelaamisessa se tarkoittaa sitä, että olemme luisteluvoimaisia, hyökkäämme, emmekä vain puolusta. Pyrimme olemaan aktiivinen ja aggressiivinen. Virheitäkin saa tehdä, kunhan on meininkiä. Tärkeintä olisi, että luottamus ja koheesio huokuisi meistä. Tulos tulee sitten. Olisihan se makeaa, jos pelaisimme keväällä, kun runkosarja on ohi. Se voisi olla iso tavoitteemme, että kausi jatkuisi, hän sanoo.

Petri Matikaisen laajempi haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla vielä ennen kauden alkua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen