HPK sai houkuteltua täksi kaudeksi Hämeenlinnaan kokeneen Riku Hahlin. Hahl jätti taakseen Jokerit, jota hän edusti neljän kauden ajan. Hahl avasi HPK-paluunsa taustoja SuomiKiekko-sivustolle kauden alla.

– Neuvottelin hetken viime kauden jälkeen Jokereiden kanssa. Huomasimme, että emme pääse yhteisymmärrykseen ja aloin katsella uusia tuulia. Kesällä tapahtui lähipiirissä asioita, jotka laittoivat ajattelemaan elämää vähän eri tavalla. HPK oli koko ajan kiinnostunut, ja juttelin siihen suuntaan siitä, mitkä olivat seuran ajatukset tulevasta. HPK:n intressit ja minun intressini kohtasivat ja saimme sopimuksen tehtyä kesän lopulla.

Kävitkö neuvotteluja muiden seurojen kanssa?

– Kävin joitain neuvotteluja ulkomaille, mutta kesällä omat ajatukset vahvistuivat, että nyt olisi aika mennä kotiin, ja olla apuna HPK:lle ja sellaisille ihmiselle, jotka ovat auttaneet minua oman urani aikana. On aika antaa takaisin päin.

Miltä KHL-kokemus kaikin puolin tuntui?

– Kaikki oli hoidettu viimeisen päälle. Totta kai auttoi, että ainakin runkosarja meni tuloksellisesti hyvin. Pudotuspeleihinkin moni oli tyytyväinen, mutta pelaajat haluavat aina pidemmälle. Runkosarja oli hyvä, mutta pudotuspeleissä jäi vähän piippuun. Olihan siinä uutuudenviehätystä. Kausi meni pelaajalle ja varmasti organisaatiollekin nopeasti. Sanotaan näin, että tulipahan sekin nyt nähtyä. Ihan positiivinen fiilis siitä vuodesta jäi.

Hahl oli KHL:ssä erinomainen roolipelaaja erittäin tunnollisena kahden suunnan sentterinä. Tehopisteillä mies ei juhlinut (1+4), mutta niiden tekeminen ei Hahlin rooliin kuulunutkaan. Hahlin kotimaan liigan kovin pistesaldo on kaudelta 2011-12, 9+15.

Ruotsissa ja Sveitsissä on toki syntynyt kovempiakin lukuja.

Sovitko pelaajana mielestäsi paremmin Liigaan kuin KHL:ään?

– Olen 18 vuotta ollut tämä sama Riku Hahl. Olen pelannut melkein kaikissa liigoissa tällä maapallolla. Saksan ja Itävallan liigat ovat käymättä, mutta olen koittanut olla aina sama pelaaja. En ehkä ole nyt ihan sama pelaaja kuin Jokereissa viime kaudella. Minun pitää yrittää olla offensiivisempi HPK:ssa. Täytyy kuitenkin muistaa, mitkä omat vahvuuteni ovat, ja auttaa niillä joukkuetta.

Oletko varautunut siihen, että kyselyitä alkaa tulla, jos tehoja ei tulekaan, että mistä kiikastaa?

– Ei tämä olisi ensimmäinen vuosi, kun sitä kyseltäisiin suuntaan tai toiseen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen