Jokipojat saa keskiviikon JYP-Akatemia peliin tukea yllättävästä suunnasta.

Mestis-joukkueen kaukaisin fani saapuu katsomaan ottelua nimittäin Walesista asti.

Kyseessä on kymmenisen vuotta sitten Joensuussa vaihto-oppilaana opiskellut Richard Llewellyn Davies, joka rakastui omiensa sanojensa mukaan tuolloin jääkiekkoon.

– Kävin ensimmäisessä pelissäni vuosia sitten ollessani Joensuussa vaihto-oppilaana. Menimme matsiin opiskelijaporukan kanssa, ja meininki oli tosi hyvä, vaikken ymmärtänytkään itse pelistä yhtään mitään. Seuraavaan peliin menin suomalaisen ystäväni kanssa, joka selitti minulle säännöt. Istuimme faniporukan seassa maalin takana, ja nautin siitä fiiliksestä todella paljon. Jokin Jokipojissa vain puraisi minua!, Richard kertoi seuran sivuilla.

Kiekkokärpäsen purema on vaiva, josta ei pääse millään eroon. Sen sai Richardkin huomata.

– Jokipojista tuli minulle vaihto-oppilasvuoteni aikana iso juttu. Kauden lopussa lauloimme faniporukan kanssa ”Kiitos Jokipo!” ja pelaajat taputtivat meille jäältä. Viimeisen pelin päätyttyä paiskasin kättä faniporukan liiderin kanssa, halasimme, ja hän sanoi minulle, että ”Jokipojat on sinulla sydämessäsi”. Katsoin kyynelsilmin kun joukkue ja pelaajat juhlivat yhdessä. En ikinä unohda sitä.

Joukkueen edesottamukset kiinnostavat miestä yhä tänäkin päivänä, ja Richard onkin ahkera kommentaattori mm. Jokipoikien Facebook-sivuilla.

– Tänä päivänä joukkueen tekemisten seuraaminen on hiukan vaikeaa, kiitos kielimuurin. Tätä nykyä Facebookissa on onneksi paljon juttuja ja kuvia joukkueesta, mikä on mahtavaa. Ystäväni Janne Pikkarainen kääntää minulle päivitykset englanniksi. Hän on hyvin optimistinen – ”vahva joukkue”, hän sanoo aina. Tulospalvelu on minulla kovassa käytössä pelien aikana.

(Lähde: Jokipoikien sivut)