Helsingin IFK:ssa ei varmasti odotettu tätä tilannetta, jossa joukkue on Champions Hockey Leaguen lohkovaiheen ottelut pelattuaan. Jos Bern voittaa viikonloppuna jo jatkopaikkansa varmistaneen Linköpingin, on IFK ulkona CHL:sta.

Jalkapallon puolella suomalaisseurat ovat jo tottumiseen asti saaneet kokea pettymyksiä Euroopan kentillä, mutta nyt sellainen uhkaa IFK:ta lätkän puolella. Jos IFK putoaa jo nyt, on se seuralle katastrofi. Se on ollut Suomessa CHL:n johtava veturi, ja sen nokkamiehet ovat olleet suurissa rooleissa CHL:n nuoren taipaleen aikana. IFK haluaa menestyä tässä sarjassa, eikä putoamista varmasti hyväksytä seurajohdossa.

IFK:n putoaminen on CHL:lle huono asia myös koko Suomen kiekkomarkkinoita silmällä pitäen. CHL joutuu yhä kamppailemaan huomiosta Liigan ja KHL:n kanssa, eikä sille missään tapauksessa tee hyvää se, että yksi Suomen suurimmista seuroista, ja vielä Helsingin ainoa CHL-seura ei pelaa jatkopeleissä.

Tässä vertailussa jo usean varmistuneen suomalaisseuran jatkopaikka ei paljoa paina, vaikka se kotimaan Liigalle erinomainen mainos onkin, että suomalaisseuroja on jo jatkossa useampia. Se on jokaiselta jatkoon menneeltä suomalaisjoukkueelta jo erittäin hyvä suoritus.

Keski-Euroopassa olisi CHL:lle sitä vastoin hyvääkin mainosta, jos sveitsiläinen suurseura pudottaisi suomalaisen vastaavan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Tarkennettu sanamuotoa 3.9.2015 klo 23.13: HIFK on ollut CHL:n johtava veturi Suomessa.