– Painanko mä nyt hae? Ja sitten asenna?

Meneillään on Liigan avajaispäivän mediaosuus, ja nyt on kyllä pakko kysyä, mitä Ari Vallin kännykällään oikein puuhaa?

– Twitteriähän tässä asennetaan, konkaripelaaja hymyilee.

Ja ihan ammatillisesta syystä – Vallin on juuri valittu joukkueestaan viralliseksi #Somepelaajaksi, jollainen löytyy vastedes jokaisesta Liigajoukkueesta Twitterin ja Instagramin puolelta.

Miltäs tämmöinen kunnia tuntuu?

– Ihan mielenkiintoiselta, kai mulla tuonnekin on jotain annettavaa! Instagramia olen vuoden pitänyt, ja se on ollut ihan mukavaa hommaa. Jos nyt saisi lauseiden kanssa sitten muutaman terävän kommentin laitettua, Vallin suunnittelee.

Teille pelaajille pidettiin tuossa hetki sitten reilun tunnin verran ihan somekoulutusta aiheesta. Minkätyyppisiä ohjeita siellä annettiin?

– No itse asiassa olin samaan aikaan muualla haastattelussa, enkä sitten kerinnyt sinne, Vallin purskahtaa nauramaan.

– Mutta kun nyt on vuoden kokemus Instasta, niin eiköhän tämä Twitterkin hoidu. Kun ei pistä hävyttömyyksiä, laittaa vähän insidea ja tarpeeksi usein muistaa päivittää, siinä se.

Mitä se inside voisi olla, noin esimerkiksi?

– Aika paljon varmaan sellaista, mihin joukkueen normaali fani ei niin pääse käsiksi. Ei tietenkään mitään taktisia tai pelillisiä asioita, mutta esimerkiksi tämmöisiä hauskoja, kivoja kommelluksia.

Vallin on vastauksissaan yhtä hymyä – niin kuin somessa on tietysti hyvä ollakin. Ottakaahan siis seurantaan käyttäjätunnus @zwangi55!

Muiden Liiga-joukkueiden erikseen nimetyt somemiehet löydät täältä.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant