Champions Hockey Leaguen alkulohkovaiheen viimeiset pelit pelataan viikonloppuna. Suomalaisjoukkueet ovat jäällä viidessä ottelussa.

KalPa kohtaa lauantaina vierasjäällä Tshekin Ocelari Trinecin klo 19 Suomen aikaa. Norjalainen Stavanger Oilers on jo varmistanut jatkopaikkansa, ja nyt KalPa ja Trinec ratkovat toisen jatkajan.

Kuopiolaiset tarvitsevat ottelusta vähintään pisteen.

– Meillä on hyökkäyspään loukkaantumisten kanssa vähän pulmia. Se asettaa haasteita, mutta haluamme päästä jatkoon, KalPan valmentaja Tommi Miettinen sanoo.

Vienna Capitals saapuu puolestaan Ouluun lauantaina klo 19.30 alkavaan otteluun. Sekä Kärpät että itävaltalaiset ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa.

– Ensimmäinen peli heitä vastaan oli hyvä (2-0-vierasvoitto). Hallissa oli hyvä tunnelma. Valmistauduimme hyvin ja saimme hyvän startin. Wienillä on taitavia hyökkääjiä, ja he ovat hyvä vastaiskujoukkue, Kärppien hyökkääjä Sebastian Aho tietää.

Suomalaisjoukkueista Tappara, TPS, Blues, JYP, Lukko ja Kärpät ovat jo varmistaneet paikkansa 32 parhaan joukossa.

KalPan tavoin myös HIFK:n kohtalo ratkeaa lauantaina. Mikäli Bern voittaa Linköpingin, HIFK putoaa. Jos ruotsalaiset voittavat, HIFK jatkaa.

Lähde: CHL-tiedote