Nuorten Leijonien pääkäskijä Jukka Jalonen palaa seuravalmentajaksi kuluvan kauden päätteeksi.

Jokerit tiedotti torstaina Jalosen päävalmentajasopimuksesta. Jalonen hyppää helsinkiläispoppoon puikkoihin kausiksi 2016-2018 (uutinen).

52-vuotiaalla Jalosella on jo entuudestaan kokemusta KHL:stä. Jalonen nimitettiin Pietarin SKA:n pääluotsiksi kesken kauden 2012-13 ja työ jatkui aina seuraavan kauden loppuun asti. Ensimmäisenä keväänä SKA eteni läntisen konferenssin finaaleihin, toisena välieriin.

Jalonen on innoissaan Jokereiden tarjoamasta haasteesta.

– Jokerit on loistava mahdollisuus päästä takaisin huippuseuravalmennuksen pariin. Kyseessä on paras suomalainen seurajoukkue ja paras eurooppalainen sarja. Valmentajana ei voi muuta toivoa, Jalonen perustelee Jokereiden verkkosivuilla.

Jalonen kuitenkin muistuttaa, että tällä hetkellä keskittyminen on täysin Nuorissa Leijonissa ja vuodenvaihteessa pidettävissä MM-kotikisoissa.

– Nyt fokus on kuitenkin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja MM-kisoihin valmistautumisessa. Tietysti pystymme taustalla myös rakentamaan tulevaa kautta Jari Kurrin ja Janne Vuorisen kanssa. Tärkeintä on kuitenkin omalta osaltani nyt työ Pikkuleijonissa, Jalonen toteaa.

Päävalmentajana Jalonen on voittanut yhden SM-kullan ja neljä -pronssia. A-maajoukkueesa Jalonen johdatti Leijonat MM-kultaan 2011 sekä vuotta aiemmin olympiapronssille Vancouverissa.