Jokipojat on vahvistanut rivejään tutulla hyökkääjällä.

Bluesin sopimuspelaaja Ilmari Pitkänen saapuu Joensuuhun 10. lokakuuta kestävällä lainapestillä. Blues voi nostaa miehen takaisin kokoonpanoonsa kuitenkin jo aikaisemminkin.

– Meille tarjoutui mahdollisuus saada Ilmari kokoonpanoomme. Hän tarvitsi peliaikaa ja oli itse halukas tulemaan Jokipoikiin. Meillä ei ollut pakottavaa tarvetta lainapelaajalle, mutta totta kai autamme miestä mäessä. Täällä viettämien vuosien aikana Ilmari osoitti isoa ärjysydäntä ja hänestä on varmasti apua joukkueelle. Olemme erittäin iloisia, että Ilmari halusi tulla nimenomaan Joensuuhun, kertoo Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen.

Pitkänen on tuttu nimi Jokipojista, sillä hän hän edusti seuraa kausien 2011-2013 aikana.

Sen jälkeen ura on sujunut Liigan puolella. Viime kaudella alle tuli 19 ottelua SaiPassa ilman tehomerkintöjä. Loppukaudesta mies edusti Bluesia 25 ottelussa tehoin 2+2.

– Tietysti on kiva saada mies tänne, varsinkin kun hän itse haluaa vielä tulla. Meillä on vielä sellainen tilanne, että kärkihyökkääjiä on useita sivussa, joten varmasti hänelle pelipaikka löydetään, päävalmentaja Ari Aaltonen luonnehti.

– En tunne Pitkästä henkilökohtaisesti, mutta olen seurannut jokaisen Bluesin pelin viimeisen neljän vuoden ajalta, ja tiedän kyllä tasan tarkkaan millaisesta kaverista on kyse. Varmasti meillä on hänelle käyttöä!

Pitkänen on uuden joukkueen mukana jo keskiviikkona, kun Jokipojat kohtaa kotonaan KeuPa HT:n