Vaikka kausi on hyvin alkutekijöissään, on Jokerit hienosti tällä hetkellä ykköspaikalla koko läntisessä konferenssissa.

Se on samalla ainut joukkue, joka on aloittanut sarjan puhtaalla saldolla.

Kolme peliä, kolme voittoa, yhdeksän pistettä, maaliero 11-3.

Ja päänahka muun muassa aivan KHL:n kärkiseuroihin kuuluvalta TsSKA:lta.

Ei huono.

Voitoton mutta laadukas Minsk

Jokereilla pelit jatkuvat keskiviikkona, kun vastaan asettuu Dinamo Minsk.

Kotiottelu Minskiä vastaan on samalla viimeinen ennen neljän pelin vierasreissua, missä eteen tulevat muun muassa ensimmäistä kertaa koko KHL-historian aikana vierailut Admiralin ja Amurin luona kaukana, kaukana idässä.

Sitä ennen edessä on kuitenkin vielä yksi haaste, Minsk, joka on aloittanut oman kautensa nihkeästi.

Kolme ottelua, vain yksi piste ja samalla koko läntisen konferenssin viimeinen sija.

Ei todellakaan sitä, mitä ennakko-odotukset kertoivat tai antoivat olettaa.

Minskin riveistä löytyy useampi kiekkokansalle tuttu nimi, kun seuraa edustavat muun muassa viime kaudella erittäin tehokkaasti Jokereiden takalinjoilla puolustanut Ryan Gunderson, Tapparassa kovaa jälkeä tehnyt puolustaja Nick Bailen, hyökkääjät Jonathan Cheechoo, Matt Ellison, Charles Linglet, Ryan Vesce, Paul Szczechura sekä Vaasan Sportissa harjoituskauden alussa pyörähtämässä käynyt Artur Gavrus.

Minskillä jalkeilla on laadukas nippu, jota ei auta lähteä yhtään aliarvioimaan.

– Olemme voittaneet kolme (ensimmäistä ottelua) ja olisi mahtava alku kaudelle, jos voittaisimme kaikki neljä. Mutta pelistä tulee vaikea ja pitää olla valmiina, Jokereiden tanskalaissentteri Peter Regin sanoo seuran verkkosivuilla.

Kapteenin paluu

Ehkä tyypillistä, mutta Jokereiden kauden alku on ollut hieman kaksijakoinen. Tuloksellisesti homma on lähtenyt käyntiin tyrmäävän kovalla tahdilla, mutta aidosti hyviä pelejä ei ole tullut vastaan tähän mennessä kuin vasta yksi. Tai no, yksi ja puoli.

Severstalilta Jokerit otti pisteet lähinnä Henrik Karlssonin vahvan illan myötä. Torpedoa vastaan tuli jo parannusta ja TsSKA-suoritus oli aidosti hyvä.

Kehityskäyrä osoittaa oikeaan suuntaan ja nyt joukkueella on ollut aikaa levätä ja harjoitella.

Samalla Jokerit saa sairastuvalta mukavan avun, kun kapteeni Niko Kapanen pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa.

Loukkaantumisten takia sivussa ovat vielä Eetu Pöysti, joka on muutaman viikon sivussa, sekä Oskari Korpikari, jolla tilanne on ”päivä kerrallaan”.

Isoin juttu tälle kaudelle Jokereilla oli se, että onnistujia löytyisi useammasta ketjusta. Viime kaudella kun Steve Mosesin, Petr Koukalin ja Linus Omarkin ketju oli hyvin useana iltana se, joka kantoi Jokerit voittoon.

Nyt onnistumisia on tosissaan tullut leveältä rintamalta. Juhamatti Aaltonen on tehnyt oman osansa, tanskalaisvahvistus Regin on ollut esillä, Pekka Jormakka on aloittanut hyvin ja niin edelleen.

Pitkässä juoksussa tätä puolta on kuitenkin hyvä seurata. Pystyykö Jokerit purjehtimaan koko kauden eteenpäin leveällä rintamalla?

Arvio

Keskiviikon Minsk-ottelu on kuitenkin jälleen hyvä testi. Ennen vieraskiertueen alkua välissä on useampi lepo- ja harjoittelupäivä, joten keskiviikkona kaukaloon voi jättää kaiken.

Mutta ennen kaikkea edessä on jälleen hyvä haaste pelillisesti. Minskillä on paljon taitoa kokoonpanossa, joten Jokereiden viisikkopuolustus on jälleen testissä.

TsSKA:ta vastaan Jokerit onnistui kyseisessä haasteessa hyvin, mutta miten nyt? Jatkuvatko hyvät otteet vai tuleeko heilahdus?

Näyttöpaikkoja myös riittää, kun esimerkiksi Jesse Joensuu on ykkösketjussa Mathis Olimbin ja Aaltosen vierellä. Olimb on aloittanut pelinsä vielä hieman takkuisesti ja Joensuuhun kiinnittyvät katseet vahvasti nimenomaan kaivatun maalinedustapelaamisen askeleiden ottamisessa. Jos Jokerit haluaa olla tällä kaudella materiaaliltaan ja tehoilultaan leveämpi, haluaa se olla myös vahvempi molempien maalien edessä.

Vastus keskiviikkona on varmasti hyvin latautunut, sillä Minsk janoaa kuumeisesti kauden avausvoittoaan. Rotsi auki ei siis passaa Jokereiden lähteä illan otteluun.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Dinamo Minsk, keskiviikko 2.9.2015. klo 18.30.
1.53 – 5.00 – 5.30

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen