HIFK:n tähtihyökkääjä Tomas Zaborsky keräsi viime kaudella Liigassa hieman yllättäenkin peräti yli tuplaten (32) syöttöpisteitä maalimääräänsä (15) nähden. Viimeksi slovakki oli antanut maalisyöttöjä maaleja enemmän Porin Ässissä kaudella 2009-10.

– Siihen vaikutti monta asiaa. Ässissä pelasin Veli-Matti Savinaisen ja Stephen Dixonin kanssa. Pelasin suurimman osan ylivoimasta laukojan paikalla. Kiekot tulivat minulle, ja minä lauoin paljon. Viime vuonna pelasimme ylivoimaa eri tavalla. Minä olin syöttäjänä ja Arttu Luttinen teki paljon ylivoimamaaleja maalin edestä. Ketjut vaihtuivat ja minulla oli varusteiden kanssa ongelmia. Noin kymmenen ottelun jälkeen ongelmat ratkesivat, ja sitten maaleja alkoi tulla suurin piirtein joka toisessa ottelussa, kertaa Zaborsky viime kautta SuomiKiekko-sivuston piinapenkissä.

Zaborsky tavoittelee jälleen kovia maalimääriä myös perjantaina IFK:n osalta alkavassa Champions Hockey Leaguessa. Viime kaudella Zaborsky iski kymmenessä CHL-pelissä tutumman kuuloiset tehot 7+3.

– Tein myös paljon maaleja CHL:ssä. Kun nämä pulmat jäivät taakse, palasin tasolleni ja aloin tehdä maaleja. Nyt haluan tehdä maaleja alusta alkaen. Helppoa siitä ei tule, sillä Suomessa on niin paljon hyviä maalivahteja, hän sanoo.

Tomas Zaborskyn pidempi haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla HIFK-Bern -ottelun pelipäivänä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen