Champions Hockey Leaguen alkuun on kaksi päivää. Kahdeksasta suomalaisseurasta neljä on tulessa heti torstaina, ja HIFK avaa CHL-kautensa perjantaina. Helsinkiläiset pelaavat todella kovassa lohkossa yhdessä Bernin ja Linköpingin kanssa. IFK:n ykkössentteriksi kaavailtu Teemu Ramstedt hymyilee leveästi, kun hänen kanssaan ottaa puheeksi tulevien viikkojen eurohaasteen.

– Saimme varmasti kovimman mahdollisen lohkon, mutta positiivisesti se täytyy ottaa! Saamme kovia pelejä alusta alkaen. Pelaan niitä iloisin mielin. Aika harvoin näin hyviä matseja pääsee pelaamaan elokuussa. Se tuo uutta tatsia treenaamiseen. Kaikella kunnioituksella vaikkapa Tampere Cupia kohtaan, niin ei siellä saa viimeistä irti. Heti, kun on panosta ja Euroopan huippujoukkueita vastassa, niin valmistautumisen saa alitajuisesti pykälän paremmaksi. Se on kivempaa pelaajille ja katsojille, hehkuttaa Ramstedt SuomiKiekko-sivuston piinapenkissä.

Ensimmäisellä kaudellaan CHL ei lyönyt vielä itseään läpi suuren kiekkoyleisön keskuudessa.

Millä myyt katsojille CHL:n viime kautta paremmin?

– Pelit olivat viime kaudella hyviä. Jos olisin katsomon puolella, valitsisin syksyllä nämä pelit. Tullako liigapeliin vai otteluun Berniä vastaan? Tulisin Bern-matsiin, koska liigapelejä on aika paljon. Vaihtelevuus tuo virkistävyyttä pelaajille, mutta miksei myös katsojille. Toivoisin, että väkeä tulisi, sillä voi olla, ettei Berniä saada tänne kymmeneen vuoteen!

CHL sai kritiikkiä osakseen myös siitä, että sen aikaansaamat ottelusiirrot ja liigakauden aikana muutenkin pelattavat ottelut sotkivat Liigan ohjelmaa. Tänä vuonna asialle on tehty se, että alkulohkot pelataan ennen kotimaisen sarjan alkua, ja vain pudotuspelejä pelataan samaan aikaan Liigan kanssa.

– Se on selkeämpää näin, mutta CHL hakee vielä muotoaan. Onhan tämä vaikeaa rakentaa, kun on monta maata ja liigaa. Jokaisella pelit alkavat eri aikaan, joten liikkuvia paloja on paljon. Ymmärrän taustalla olevat vaikeudet. Toivoisin, että ymmärrettäisiin, että aina kun rakennetaan jotain uutta, niin alussa pitää kehittyä. Nyt oli ensimmäinen vuosi, ja nyt pyritään parantamaan asioita. Hyvä, että on mietitty, miten asioita voi parantaa. Nyt mennään näin, ja suurimman osan mielestä tämä on hyvä ratkaisu, Ramstedt tuumaa.

Teemu Ramstedtin laajempi haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla vielä hyvissä ajoin ennen perjantaina pelattavaa CHL-ottelua HIFK-Bern.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen