Kesäsää tuntuu viimein saapuneen Suomeen tällä viikolla. Niin saapuivat myös venäläiset KHL-seurat: Sibir, Severstal ja kruununjalokivenä mestari-SKA leireilevät ja pelaavat länsinaapurin puolella.

Niin Jokerien ”paikallisvastustaja” kuin SKA onkin, oli harjoitushöntsällä kuumana kesätorstaina hämmästyttävä yleisömäärä: Hjallis-halliin riensi peräti 7534 katsojaa todistamaan SKA:n 5-3-vierasvoittoa varsin hyvätasoisessa pelissä.

Kiekkokansaa tässä ollaan, ei siitä mihinkään pääse.

Maanantaina SKA – tällä hetkellä käytännössä Euroopan paras joukkue – kohtaa Espoossa Bluesin. Eli espoolaiset saavat halliinsa Gagarin Cupin haltijan ja siten luultavasti myös ex-maalivahtinsa Mikko Koskisen.

Mitä tekee Blues? Lätkäisee kotisivuilleen ja Facebookiin mainoksen tapahtumasta. Kotisivuilta löytyy kaivamalla vanha uutinen aiheesta kesäkuun lopulta. Sen jälkeen ei mitään. Twitterissä on pelin suhteen hiljaista, eikä medialle ole lähtenyt pelistä minkäänmoista viestiä ainakaan tiedotteen muodossa.

Eli Bluesin hc-fanit saattavat tietää pelistä, eivät juuri muut – ja niitä aika monia muita saattaisi SKA:n visiitti ainakin Jokerit-pelin perusteella hyvinkin kiinnostaa.

Kauppalehti kertoi keskiviikkona, että Blues on edelleen syvissä talousvaikeuksissa, joten pääsylippueurojen luulisi kelpaavan.

Laittakaahan jatkossa ilosanomaa aktiivisemmin liikkeelle, espoolaiset!

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant