Jokereiden vahvuuteen tuli täksi kaudeksi seitsemän kovan luokan vahvistusta. Yksi heistä on Norjan maajoukkueen ja Ruotsin liigan kirkkaimpiin tähtiin viime vuosina kuulunut Mathis Olimb.

Taitava sentteri on hakenut paikkaansa Jokereiden kärkiketjuissa, ja on varmasti yksi tämän KHL-kauden ehdottomia väriläiskiä. SuomiKiekko-sivusto tapasi hyvän tuulisen norjalaisen kauden alla.

Mitkä ovat ensivaikutelmasi KHL:stä?

Tämä on kovan tason kiekkoa. On paljon isoja pelaajia ja paljon taitoa kentällä. Minulle tämä on ollut uudenlaista peliä, joka on vaatinut sopeutumista. Uusi joukkue ja kaikkea muuta.

Onko sopeutuminen ollut hankalaa?

En ole pelannut vielä parasta peliäni. Olemme treenanneet kovaa, ja ehkä energiatasot eivät ole olleet tarpeeksi korkeita. Se on hyvä, että ollaan väsyneitä nyt, ja kun kausi etenee, parannetaan sitä mukaa. Minulla on kovat odotukset itseäni kohtaan, ja toivottavasti parannan vielä.

Joukkueessa on paljon ulkomaalaispelaajia muista Pohjoismaista. Onko siitä ollut apua?

Kaikki puhuvat englantia, ja kaikki ovat omia itsejään. Kaukalon ulkopuolella kaikki on mennyt hyvin.

”Kovimmat paineet tulevat itseltäni”

Olimb oli viime kaudella SHL:n parhaita pelaajia, ja hänet valittiin mm. Champions Hockey Leaguen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viime kauden LoKoMo-tehoketjun lähtö asettaa Olimbin heti kovaan paikkaan, sillä aiempien tehojen ansiosta häneltä voi odottaa hyviä saldoja myös KHL:ssä.

Mitä ajattelet fanien kovista odotuksista?

Olen tottunut sellaiseen Frölundan ajoilta. Minulla on itselläni kaikkein suurimmat odotukset. Toivottavasti pystyn täyttämään ne, ja pelaamaan tasolla, jolla tiedän voivani pelata.

Tuleeko siitä paineita?

Kuten sanoin, laitan itse itselleni suurimmat paineet. Sehän tässä on vaikeinta, että pystyy olemaan itseensä ja omaan peliinsä tyytyväinen. Haluan tehdä fanit, joukkuekaverini ja valmentajan tyytyväiseksi. Omien odotusten täyttäminen on aina kuitenkin vaikeinta.

Miten kuvailet itseäsi pelaajana?

Olen hyvä pelintekijä, ja teen paljon töitä.

Paljon pistemiehiä lähti joukkueesta kesällä. Onko joukkueessa tarpeeksi tulivoimaa?

Kyllä. Paperilla joukkue on loistava. Meillä on Suomen maajoukkueessa olympialaisissa pelanneita pelaajia ja entisiä NHL-pelaajia. Uudet pelaajat ovat pelanneet kovissa liigoissa. Kaikki näyttää hyvältä kautta ajatellen.

Miten joukkueen pelityyli sopii sinulle?

Yritämme olla tehokkaita, ja saada paljon kiekkoa maalille. Siinä minulla on ollut eniten totuttelua, kun pelaamme niin suoraviivaisesti. Menemme maalia kohti paljon, emmekä palauta alas kovinkaan paljoa. Pyrimme laukomaan paljon, ja toimitamme kiekkoa paljon maalille.

Matkustus ei huoleta

Jokereiden kausi alkaa neljällä kotipelillä, joiden jälkeen joukkue lähtee käytännössä niin kauas kuin eurooppalaisessa seurakiekossa pääsee. Ohjelmassa on nimittäin tällä kaudella ottelut myös Amur Habarovskia ja Vladivostok Admiralsia vastaan.

Mitä odotat ensimmäisistä peleistä?

Pelasimme juuri Severstalia vastaan, ja se on hyvä ja taitava joukkue. Meidän on pystyttävä parhaaseemme, että pystymme voittamaan.

Huolestuttaako liigan kova matkustaminen?

Olen kuullut joitain juttuja, mutta kokemukset ovat olleet positiivisia. Matkustaminen sujuu, ja lennämme Finnairilla koko ajan. Ongelmia ei vissiin tainnut olla?

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen