Toiseen KHL-kauteensa tiistai-iltana starttaava Jokerit hankki kesän aikana kaksi kotimaista pelaajaa, kun Pekka Jormakka ja Jesse Joensuu liittyivät helsinkiläisjoukkueeseen. Jormakka lähti hakemaan uralleen uutta haastetta kovemmasta liigasta, ja on SuomiKiekko-sivuston piinapenkin perusteella tyytyväinen kokemaansa.

Suoraviivaisena voimahyökkääjänä Jormakasta voi olla suurikin hyöty Jokereille tulevalla kaudella.

Millainen liiga KHL on harjoituspelien perusteella?

Kaikki ovat olleet kovia pelejä. Joka päivä saa laittaa parastaan, että pärjää. Pelaajat ovat kovia, vahvoja ja hyviä luistelemaan. Aina pitää olla valmiina, että pysyy mukana pelissä.

Onko tämä jotain, mitä hait?

Kyllä. Liigaa tuli pelattua jonkin aikaa, ja nyt on uusia haasteita edessä. Pääsen samalla haastamaan itseänikin ja näen, miten pärjää. Tähtäimet ovat korkealla, ja nyt olen tullut yhden portaan ylöspäin. Nyt katsotaan, mihin rahkeet riittävät.

Onko jo kesä vienyt sinua pelaajana eteenpäin?

Pystyn vielä kehittymään. Kovat pelit kehittävät kaikesta parhaiten. Olen muuttunut kesän aikana ammattimaisemmaksi. Se ei ole ollut niin luontaista minulle. Tykkään enemmän vain pelata. Kun ikää alkaa tulla, niin alkaa tajuta asioita.

”Todella monta hyvää pelaajaa”

Jokerit ei kilpaile KHL:ssä budjeteilla eikä liigan suurimmilla tähtipelaajilla. Siksi joukkueen rakentamiseen ja pelityyliin on tämänkin kauden alla kiinnitetty erityistä huomiota.

Miltä joukkue ja sen pelityyli tuntuvat?

Tyylimme sopii minulle. Tapparassa pelattiin tiukasti systeemin mukaan, ja se oli todella kurinalaista peliä. Täällä meillä on hieman enemmän vapauksia hyökkäyspäässä. Se on minulle parempi juttu. Olemme vielä alkuvaiheessa, ja omaa peliä kehitetään koko ajan.

Miltä vastustajat ovat harjoituspeleissä tuntuneet?

Virheet korostuvat täällä vielä enemmän. Kun venäläiset saa paikan, niin osaavat kyllä kiekon maalin perukoille sisään. Limppu lähtee aika lujaa! Kovaltshukille ja kumppaneille ei voi antaa paikkoja. He käyttävät ne kovalla prosentilla.

Onhan teilläkin sellaisia pelaajia.

Meillä on todella monta hyvää pelaajaa ja tasainen joukkue. En ole pelannut vielä näin kovassa seurajoukkueessa. Tämä pitäisi olla todella hyvä joukkue. Jokainen pystyy pelaamaan mitä paikkaa vain.

”Neljä tasaista kenttää”

Jokerien ketjukoostumukset ovat eläneet hieman harjoituspeleissä, ja viimeisissäkin harjoituksissa ennen tiistain Severstal-peliä ketjut olivat eri koostumuksissa kuin viimeisessä kauden alla pelatussa ottelussa.

Miltä ketjut ovat tuntuneet?

Harjoituksissa ne vaihtuivat taas. Alkuvaiheessa on hyvä koittaa, miten kemiat kolahtavat kohdalleen. Itse olen nyt ollut Mathis Olimbin kanssa, mutta emme ole pelanneet vielä yhtään harjoitusmatsia yhdessä. Jokainen on niin hyvä pelaaja, että kaikkien kanssa on helppo alkaa pelata.

Miten ketjut tullaan roolittamaan?

Pyrimme rakentamaan neljä tasaista kenttää, että jokainen pystyisi tekemään tulosta. Saamme neljä kenttää, joista jokainen pystyy tekemään maaleja, sillä meillä on niin hyviä pelaajia.

Tällä tasolla se taitaa olla elinehto?

Jos ollaan yhden kentän varassa, on vaikeaa, jos heillä ei menekään kiekko maaliin. Meillä ei pitäisi olla sellaista ongelmaa.

Mitä ajattelet siitä, että kausi alkaa jo näin aikaisin?

Ihan mukavaa, että sarja alkaa ja aletaan pelata pisteistä. Ennemmin pelaan kuin harjoittelen. Oli toki harmi, että kun meillä alkoi harjoitukset, niin Suomessa alkoi helteet. Koko kesä oli niin kylmä ja sateinen. Ei mahda mitään!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen