Espoon kaupunki valmistelee yhteistyötä Barona Areenan kanssa.

SuomiKiekko-sivuston saamien tietojen mukaan Espoon kaupunki on ostanut Barona Areenan markkinointioikeudet. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä myöntää, että yhteistyö on vireillä.

– Ollaan valmisteltu kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätösten mukaisesti areenan kanssa yhteistyötä. Asia etenee varmasti elokuun aikana. Haluamme valmistella tämän hyvällä tavalla, Mäkelä kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

Tällä Mäkelä viittaa elinkeino- ja kilpailukykyjaoston kesäkuun 1. päivänä tekemään päätökseen. Pöytäkirjan mukaan Barona Areenan ja sen viereen elokuussa 2015 valmistuvan Espoon osittain omistaman jääkiekon harjoitushallin toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen vahvistamiseksi tarvitaan kaupungin pitkäjänteinen suunnitelma Areenan hyödyntämisestä nykyistä monipuolisemmin.

SuomiKiekko-sivuston tietojen mukaan Barona Areenan nimi on muuttumassa kaupan myötä Espoon Metro Areenaksi. Kauppasumma menee suoraan Bluesin kassaan (uutinen).

Espoon kaupungin päätös tukea Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:tä on herättänyt vastarintaa. Blues on ollut jo pitkään talousvaikeuksissa, ja sillä on useita maksuhäiriömerkintöjä.

Sopimus Bluesin ja Espoon kaupungin välillä on tietojemme mukaan tarkoitus julkistaa Espoo-päivänä eli lauantaina 29.8.

Eemeli Pienimaa