Espoo Blues onnistui ottamaan nykyisen CHL:n aikana ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi lauantaina kotonaan Grenoblen lukemin 4-2.

Aiemmin Blues oli hävinnyt sen alkulohkon ensimmäisen ottelunsa Litvinoville, kun tshekkiläisseura oli ollut parempi lukemin 1-0.

Lauantaina tulleen voiton esitys ei kuitenkaan olllut täysin Bluesin päävalmentajan Jyrki Ahon mieleen.

– En ole kyllä missään määrin tyytyväinen tuohon meidän esitykseen tänään. Ei osattu suhtautua peliin ja sen rajuuteen oikein ensimmäisessä erässä ja ylipäätänsä siihen, että minkälaista se peli oikein on. Toisessa erässä oli sitten oikeansuuntaista otetta. Kolmannessa erässä ei oltu tarpeeksi viisaita sen suhteen, että mitä sen pelin voittaminen oikeasti tarvitsisi, Aho sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta tietysti pitää olla tyytyväinen siihen, että voitettiin peli. Ensimmäinen voitto on huomattavasti mukavampi kuin se, että niitä voittoja ei olisi, Aho jatkoi.

Litvinoville kärsityn tappiopelin esitys oli Ahon mukaan huomattavasti parempi kuin lauantaina nähty.

– Paljon parempi. Nyt ei pelattu missään nimessä hyvää peliä. Vaikka siitä Litvinov-pelistä ei mitään saatu mukaan, niin se esitys oli kuitenkin laiha lohtu, koska pitkässä juoksussa kun pelataan hyvin, niin pisteitä tulee varmasti.

Liigakausi lähestyy kovaa vauhtia ja CHL-ottelut toimivat monille suomalaisseuroille hyvinä valmistavina peleinä tulevaa runkosarjaa varten.

Mutta missä Blues menee tällä hetkellä, päävalmentaja Aho?

– Ollaan niin sanotusti prosessissa. Perusasiat ovat siellä olemassa, mutta sitten pitäisi olla vielä ne pienet asiat. Ne eivät ole vielä siellä ja ne kuitenkin ratkaisevat jääkiekossa.

Pieniä asioita Blues lähtee hakemaan ensi viikonloppuna vieraspelireissulta Keski-Euroopasta, kun se kohtaa niin Grenoblen kuin Litvinovin.

– Kaksi kovaa peliä. Tiedetään ainakin nyt, että millainen vastustaja Grenoble on. Siellä on varmasti ihmisiä katsomassa ja hyvä meininki päällä. Sitten reissataan välipäivä ja sitten ollaankin joa Litvinovissa, missä on sitten se toinen peli. Oli jo hyvää jääkiekkoa meidän ja Litvinovin välinen peli täällä Espoossa. Sellaista peliä pitäisi esittää pienillä tarkennuksilla, niin sitten voisi jäädä reissusta pisteitä mukaan, Aho pohjusti tulevaa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen