Kuten aiemmin tuli ilmi, Kärppiin alkuperäisen suunnitelman mukaan palaamassa ollut Vili Saarijärvi on tehnyt NHL-sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa.

Asialle tuli varmistus perjantaina.

Nopean NHL-sopimuksen tekemisen taustalla on se, että Red Wings haluaa Saarijärven pelaamaan OHL:ään Flint Firebirdsin riveihin.

Saarijärvi, 18, pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa Green Bay Gamblersin riveissä USHL:ssä. Hän oli kuitenkin palaamassa Kärppien riveihin, kun hän teki kolmivuotisen diilin oululaisseuran kanssa. Nyt suunnitelma on kuitenkin muuttumassa.

Vaikka se ei ole varmaa vielä.

– Hänellä on sopimus Oulun (Kärppien) kanssa, mutta loppupeleissä se tulee olemaan hänen valintansa missä hän haluaa pelata ensi kaudella, Red Wingsin pelaajien kehityspäällikkö Jiri Fischer toteaa seuran verkkosivuilla.

– Nyt kuvioon on tullut kuitenkin toinen vaihtoehto sen jälkeen kun hänet varattiin hyvin korkealla CHL:n varaustilaisuudessa, Fischer jatkoi ja viittasi Kanadan juniorisarjojen varaustilaisuuteen, missä Saarijärvi varattiin ensimmäisellä kierroksella.

Red Wings ja Saarijärvi liputtavat OHL:ssä pelaamisen suhteen, mutta kaikki kohdat eivät ole sen suhteen vielä varmoja.

– Tein sopimuksen Kärppien kanssa ja nyt on se, että ”mitä nyt tapahtuu?” Noh, olen täällä ja en tiedä. Menen takaisin Suomeen kun tämä leiri loppuu ja harjoittelen siellä ja olen varmaan mukana alle 20-vuotiaiden maajoukkuekuvioissa ja harjoitusleirillä, mutta sen jälkeen tulen varmaankin takaisin tänne (Detroitiin) ja sitten menen Flintin riveihin, Saarijärvi kertasi itse tilannetta.

– Emme ole vielä puhuneet paljoa, mutta tämä kuvio selvinnee piakkoin, Saarijärvi jatkoi keskusteluista Kärppien kanssa.

Red Wings varasi loistavat alle 18-vuotiaiden MM-kisat keväällä vetäneen Saarijärven kesän NHL-draftissa kolmannella kierroksella vuorolla #73.

Saarijärvi on tällä hetkellä mukana Red Wingsin nuorten pelaajien kehitysleirillä.