Pienikokoisten pelaajien todellinen uranuurtaja, Martin St. Louis, on ilmoittanut lopettavansa NHL-uransa.

St. Louis, 40, ilmoitti päätöksestään torstaina tiedotteella.

– Olen ollut etuoikeutettu pelaamaan NHL:ssä 16 vuoden ajan ja tämä on ollut mieletön matka, St. Louis sanoi tiedotteessaan.

– Haluan kiittää Tampa Bay Lightningin ja New York Rangersin organisaatioita ja omistajia siitä, että he antoivat minulle mahdollisuuden pelata tätä lajia niin monta vuotta mitä rakastan, St. Louis jatkoi.

Kiitokset menivät vahvasti myös perheen puolelle.

– En olisi koskaan voinut pelata näin pitkään tai saavuttaa kaikkea tätä ilman todellista rakkautta ja tukea, mikä on tullut perheeltäni. Vaimoltani Heatherilta, kolmelta lapseltani Ryanilta, Lucasilta ja Masonilta sekä vanhemmiltani.

St. Louisin urasta jäi tilastoihin todella komeat lukemat. 1134 pelatun NHL-runkosarjaottelun aikana St. Louis pamautti yhteensä 1033 (391+642) tehopistettä.

Hänet valittiin myös kertaalleen NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hän voitti myös kerran Stanley Cupin. Maajoukkuetasolla St. Louis voitti niin olympiakultaa kuin World Cupin Kanadan paidassa.

St. Louisia ei koskaan varattu NHL:ään, vaan hän raivasi tiensä sinne IHL:n ja AHL:n kautta. NHL-ura alkoi Calgary Flamesin riveistä, mutta sieltä niin sanottujen ”potkujen” jälkeen taitavan laiturin ura ponkaisi vasta tähtiin, kun hän teki sopimuksen Lightningin kanssa.

Kauden 2013-2014 alussa St. Louis nimitettiin Lightningin kapteeniksi, mutta hänet kaupattiin kesken kauden New York Rangersiin. Siellä hän pelasi viime kauden lopun ja koko tämän kauden, mutta enää jatkoa ei tullut. Mietinnässä St. Louisilla oli vielä NHL-uran jatko muualla, mutta tätä ei enää tapahtunut.