NHL:ssä vapaiden pelaajien markkinat käynnistyvät parhaillaan, kun NHL-seurat saavat alkaa tehdä sopimuksia rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi (UFA) valuvien pelaajien kanssa.

Samalla nähdään myös jatkosopimuksia muun muassa rajoitettujen vapaiden agenttien (RFA) kanssa.

Yhden aiemmin rajoitetuksi vapaaksi agentiksi menneen pelaajan kohdalla, Nashville Predatorsin kapteenin Shea Weberin kohdalla heinäkuun alkuun tuli melkoinen palkkapäivä vastaan.

Predators nimittäin joutuu maksamaan peräti 13 miljoonan dollarin sopimuksen allekirjoittamispalkkion eli bonuksen. Sille päivämäärä osuu tähän päivään.

Iso allekirjoittamispalkkio juontaa juurensa niin sanottuun ”offer sheetiin” eli sopimustarjoukseen, jonka Philadelphia Flyers täräytti Weberille kesällä 2012.

Kyseessä oli 14 vuoden ja 110 miljoonan dollarin tarjous. Siinä yhteydessä mukana oli kyseinen 13 miljoonan dollarin allekirjoittamispalkkio.

Offer sheetejä voi tehdä rajoitetuille vapaille agenteille ja mikäli pelaajan leiri hyväksyy sellaisen, on oikeuksiaan hallussa pitävän seuran päätettävä, että haluaako se ”vastata” tarjoukseen eli hyväksyä tarjotun diilin ja ottaa sen maksuun.

Weberin sopimuksessa palkkojen keskiarvo on 7,85 miljoonaa dollaria.

Varsinkin hurjasta lämäristään tunnettu Weber on tällä hetkellä NHL:n aivan ehdottomasti parhaita puolustajia ja todella iso lenkki Predatorsille.