Muutaman viikon kesälomansa aloittanut NHL-kiekkoilija ja Stanley Cup –mestari Teuvo Teräväinen uskoo ottavansa paikkansa Chicagon kokoonpanossa edelliskautta varhaisemmassa vaiheessa. Mestaruuteen päättyneellä kaudella Teräväinen pelasi ensimmäiset NHL-pelinsä vasta tammikuussa.

– . Jengiin oli vaikeaa murtautua suoraan. Seura halusi nähdä minua enemmän farmissa ja tuoda sisään kärsivällisesti. Sitä on puhuttu, että kärsivällinen pitää olla. Mahdollisuus tulee jossain vaiheessa. Se olisi ollut suurempi yllätys, jos olisin jäänyt suoraan ylös, hän sanoi hiljattaisessa mediatapaamisessaan.

Blackhawksin joukkue muuttunee siirtomarkkinoilla jonkin verran.

– Palkkakatto tulee vastaan, sillä Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin sopimukset nousevat. Varmasti nuorille pelaajille aukeaa paikkoja.

Teräväinen oli yksi Chicagon avainpelaajia nimenomaan Stanley Cupin finaaleissa, joissa hän pelasi kauden parhaat pelinsä. Hän teki enemmän pisteitä pudotuspeleissä kuin runkosarjassa , vaikka playoffeissa tulikin peräti pelejä vain hieman yli puolet runkosarjaotteluiden määrästä.

– Tuosta on hyvä lähteä parantamaan. Alkukausi oli vähän tahmea, eikä pisteiden valossa hirveästi tullut onnistumisia. Loppukaudella niitä alkoi tulla hyvin, ja on hyvä syy odottaa niitä ensi kaudellakin, kun otan stepin eteenpäin. Kun teen hyvät kesätreenit, en näe mitään syytä, etten voisi vielä parantaa tuosta, sanoo Teräväinen.

Onnikin oli myötä

Stanley Cupin voittaminen vaatii nykyään myös valtavan määrän onnea. Ennen palkkakaton aikakautta oli olemassa seuroja, joilta pystyi odottamaan pitkälle kevääseen pelaamista vuodesta toiseen. Nyt joukkueen rakentaminen on hankalampi palapeli.

Chicago on voittanut tällä vuosikymmenellä kolme mestaruutta, mitä voidaan pitää todella upeana saavutuksena koko organisaatiolta.

– Mestaruuksia ei joka vuosi tule, vaikka Chicago on voittanut monta kertaa lyhyen ajan sisään. Se ei ole yllätys, sillä siellä on niin paljon kovia äijiä ja ollut niin hyvä jengi kasassa. Itsellänikin on käynyt hyvä tuuri, kun olen päässyt noin hyvään jengiin sisään. Olen tehnyt hommia ja päässyt kokoonpanoon, eli on se ihan ansaittuakin, Teräväinen pohtii.

Eritoten voiman hankintaan kesällä panostava Teräväinen tietää, että vaikka kausi meni pitkään, on kesälläkin aloitettava työnteko ajallaan. Samalla hän tajuaa sen, kuinka etuoikeutettu sai olla pelatessaan finaaleissa.

– Huilaan varmaan muutaman viikon, ja sitten alkaa varmasti kroppa lahota. En jaksa olla tekemättä mitään. Olen aina ollut sellainen, että en jaksa olla kauaa jäältä pois. Käyn pelaamassa tennistä ja golfia. En jaksa olla tekemättä mitään. Kausi on kuitenkin ollut pitkä, enkä ole koskaan pelannut lähellekään näin pitkään.

– Ajattelin monesti loppukauden aikana, että kuinka moni sarja on jo loppunut ja itse pääsen vielä pelaamaan, eikä tarvitse aloittaa kesätreenejä ja lähteä juoksemaan rappusia. Sain tehdä, mitä haluan, eli pelata. Parempaa kautta ei olisi voinut toivoa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen