NHL:ssä St. Louis Bluesin ja Washington Capitalsin välillä nähtiin iso vaihtokauppa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Capitals hankki itselleen olympiatason hyökkääjän T.J. Oshien.

Vaihtokaupan tarkemmat tiedot löydät täältä.

Oshie itse otti treidin kaksijakoisesti vastaan.

– Tiesin, että voisi olla iso mahdollisuus sille että treidi voi tapahtua. Tuntui siltä, että projektimme jäi käsken. Halusimme oppia virheistämme ja tehdä parempaa työtä. Mutta sitten kun tuli selville se, että Ken Hitchcock (Bluesin päävalmentaja) tulee takaisin, niin arvelin, että sieltä voisi tulla 1-2 muuutosta mitä GM Doug Armstrong voisi tehdä, Oshie kävi läpi siirtoa edeltäneitä vaiheita ja jatkoi:

– Uskoin, että jotain voisi tapahtua draftin yhteydessä. Sitten meni pari päivää ja arvelin, että nyt saatan jäädä St. Louisiin. Sitten tuli puhelu Armstrongilta ja ensimmäinen reaktio oli shokki, vaikka tiesin, että tämä voisi olla mahdollista. Mutta aloin heti sen jälkeen tuntea innostuneisuutta siitä, että tiedossa on seuraava luku urallani, Oshie jatkoi.

Uudessa seurassa Capitalsissa Oshie saattaa hyvinkin päätyä kovan luokan pistetykkien Aleksandr Ovetshkinin ja Nicklas Bäckströmin vierelle.

– Se oolisi jotain mitä en ole kokenut aiemmin. Olen toki aina pelannut erittäin hyvien pelaajien kanssa ja pelannut sellaisten pelaajien vierellä, jotka ovat olleet mukana olympialaisissa. Mutta en ole koskaan pelannut tuollaisten kanssa, jotka takovat tuollaisia pistemääriä kuten nuo kaksi iskevät, Oshie sanoi Ovetshkiniin ja Bäckströmiin viitaten.

Siitä innostus sen kuin kasvaa.

– Se, että pääsisi pelaamaan heidän kanssaan, se olisi aivan mahtavaa. Olen todella innoissani. Olo on kuin lapsella karkkikaupassa, kun pääsee pelaamaan tuon tason kavereiden kanssa, taitava jenkkilaituri hehkutti.