NHL:ssä Los Angeles Kingsin tähtisentteri ja yksi maailman parhaista kahden suunnan hyökkääjistä Anze Kopitar on aloittanut jatkosopimusneuvottelut Kingsin kanssa, uutisoi Los Angeles Times.

Timesin mukaan viimeiselle kaudelle nykyisessä sopimuksessaan lähtevän Kopitarin leiri on käynyt jo pieniä tunnusteluja Kingsin kanssa.

– Neuvottelut ovat aikaisessa vaiheessa, joissa kuitenkin lopputulemana tavoitellaan pitkää jatkoa, lehdessä kirjoitetaan.

Kopitar on yksi kovista nimistä, joka on potentiaalinen vapaa agentti ensi kesän markkinoilla. Jos seurat eivät saa jatkosopimuksia tehtyä, voi sieltä löytyä muun muassa Eric Staal, Dustin Byfuglien, Jakub Voracek, Brent Seabrook, Milan Lucic ja Ryan Kesler.

Joka tapauksessa slovenialaistähden jatkosopimus tulee olemaan luokkaa: todella iso. Ensimmäinen ennustus on se, että hänen palkkojen keskiarvo tulee nousemaan Kingsin osalta isoimmaksi eli se ylittäisi Drew Doughtyn seitsemän miljoonan dollarin ”cap hitin”, eli palkkakattoon laskettavan lukeman.

Kopitarin kuten koko Kingsin viime kausi oli pienoinen pettymys NHL:ssä, mikä johti siihen, että hänet nähtiin kevään MM-jäillä Slovenian paidassa, kun Kings ei yltänyt edes pudotuspeleihin taalajäillä. 79 runkosarjaottelussa Kopitar, 27, nakutti tehot 16+48=64.