Kansainvälisessä kiekkokalenterissa eteen tulee pitkän tauon jälkeen World Cup, jossa mukana on yhteensä kahdeksan joukkuetta.

Hieman muunnellussa systeemissä mukana ovat Kanada, USA, Venäjä, Suomi, Ruotsi, Tshekki sekä Euroopan muiden maiden All-Star -joukkue ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaista pelaajista koostuva joukkue.

Syksyllä 2016 Torontossa pelaavan turnauksen suhteen on myös paljon puhuttu siitä, että korvaako se mahdollisesti NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin jatkossa.

Jo Sotshin 2014 olympialaiset olivat pitkään kovan pohdinnan alla juuri sen johdosta, että pelaavatko NHL-pelaajat kyseisessä turnauksessa.

Varmuutta siitä, että ovatko NHL-pelaajat mukana vuoden 2018 Etelä-Korean talviolympialaisissa, ei todellakaan ole vielä tarjolla. Ja sen tiedon odottelussa voi mennä vielä pitkä tovi, sillä yhteisymmärrys NHL-pelaajien osallistumisesta Sotshiin tuli varsin myöhäisessä vaiheessa.

NHLPA:n eli NHL:n pelaajayhdistyksen johtaja Donald Fehr pitää kuitenkin hyvin avoimena vaihtoehtoa, jossa pelaajat osallistuisivat jatkossakin olympialaisiin.

– Jos katsot esimerkiksi FIFA World Cupia, eli MM-kisoja, unohtaen nyt hetkeksi FIFA:n joka ei ole kovin korkealla suosiossa kenelläkään tällä hetkellä, näkee siellä kuitenkin hyvin vakituisen tapahtuman. Toki se turnaus ei liity olympialaisiin ja en tiedä mitä kiekon osalta tulee tapahtumaan, mutta mielestäni molemmat voivat toteutua (olympialaiset ja World Cup). Pelaajat haluavat olla mukana molemmissa, Fehr sanoi Sportsnetin mukaan.

World Cupin suhteen tauko tapahtumien välissä on ehtinyt venyä todella pitkäksi, sillä turnaus pelattiin viimeksi vuonna 2003. Nyt sitä ollaan kuitenkin tuomassa vakituisesti kiekkokalenteriin mukaan.

Olympialaisissa Sotshissa kultaa otti Kanada ennen Ruotsia. Leijonat puolestaan nappasi pronssia.