AHL:ssä taitojaan kokeilemassa käynyt maalivahti Frans Tuohimaa palaa Euroopan jäille, kun mies siirtyy vartioimaan ruotsalaisen Leksandin maalia.

23-vuotias helsinkiläinen kertaa viime kauttaan Oklahoma City Baronsissa (AHL) ja Bakersfield Condorsissa (ECHL), sekä kertoo tulevan kauden odotuksistaan SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Frans Tuohimaa, miten kausi Pohjois-Amerikassa sujui?

– Viime vuosi oli tosi rankka, siitä ei käy kiistäminen. Opin raadollisimman puolen jääkiekosta, mutta kehityin silti, ja mielestäni on vain hyviä kokemuksia. Alkuun meni tosi hyvin ja sain kehuja ja pääsin loukkaantumisten vuoksi AHL:ää pelaamaan. Pelasin kolme peliä putkeen siihen alkuun, joista voitin kaksi ja yhden hävisin rankkareilla. Jouduin siitä silti saman tien alas, kun muut tervehtyivät, joka oli aika rankkaa. Se on toki osa tätä hommaa.

Siirryt nyt Leksandiin. Millaiset odotukset sinulla on?

– Minulla on Leksandista hyvät odotukset. Se on ihan huippuorganisaatio ja Allsvenskanin tila on ollut hyvä pitkän aikaa. Puitteet ovat siellä tosi ammattimaiset. Joukkue on sarjan kärkijengejä ja tavoite on nousta takaisin pääsarjaan. Urheilullisesti paikka on todella hyvä.

– Kiva tulla takaisin Eurooppaan ja uuteen maahan. Kuviot voivat olla hieman erilaiset taas, mutta kulttuuri on tuttu. Paikka on myös varmasti stabiilimpi kaikin puolin, eikä koko ajan tarvitse miettiä, milloin pakkaa laukut. Nyt voi myös päästä jouluksi kotiin, joka olisi ihan mukavaa.

Millainen kilpailutilanne sinulla joukkueessa tulee olemaan?

– Toinen maalivahti on nuori norjalainen, joka on kuulemma ihan hyvä maalivahti ja pelasi Norjan pääsarjaa viime kaudella. Totta kai lähden sillä tavoitteella, että pelaan suurimman osan peleistä ja voitan niitä. Kilpailutilanne on kuitenkin kova ja kaikki pitää ansaita.

Jesse Happonen