NHL-kauden alkuun on vielä useampi kuukausi aikaa, mutta se ei estä sitä, että pyörittelyt ensi kauden hahmotelmien osalta käyvät jo kuumana.

Yksi mielenkiintoisimmista asioita, mikä on noussut esille, on se, että miten Pittsburgh Penguinsissa meinataan toimia ketjuyhdistelmien saralla.

Penguins kun hankki heinäkuun ensimmäisenä päivänä tähtilaiturin Phil Kesselin Toronto Maple Leafsista. Kessel saa vierelleen todella kovan sentterin, mutta tällä hetkellä sen suhteen on iso kysymys ilmoilla.

Pelaako hän Sidney Crosbyn vai Jevgeni Malkinin vierellä?

Mielipiteitä asian suhteen riittää. Monet ovat arvioineet Kesselin istuvan hyvin maalitykkinä todella kovan tason pelintekijän Crosbyn vierelle. Mutta mielipiteitä Malkinin vierelle sijoittamisen suhteen löytyy myös.

– Kun Kessel ja Malkin ovat yhdessä jäällä, siellä olisi jatkuvaa liikettä ja vaarallisuutta kahden sellaisen pelaajan osalta, jotka pystyvät tekemään maaleja aivan mistä tontilta tahansa hyökkäysalueella. Crosby taas pelaa enemmän päästä päähän kurinalaisemman systeemin kautta, missä kiekkoa liikutetaan nopeasti. Hänen ketjukavereidensa on pystyttävä ajattelemaan peliä nopeasti, reagoimaan nopeasti ja olemaan valmiina aina hyvin nopeasti. Hän haluaa ketjukavereidensa olevan ennakolta arvattavia, NHL.com:n toimittaja Dan Rosen kävi asiaa läpi ja liputti Kesselin laittamista Malkinin vierelle.

Samalla kannalla oli myös The Hockey Writersin toimittaja Mike Colligan.

– Malkin ja Kessel pelaavat erittäin vaistonvaraista kiekkoa, eivät niin sellaista kiekkoa kuten Crosby, joka pohjaa peliään enemmän taktisesti tasapainoisempaan tyyliin. Kuten Mario Lemieux, Malkin ja Kessel tietävät tasan tarkkaan, että milloin on hyvä tilaisuus iskeä ja milloin tarjolla on läpiajomahdollisuus. He reagoivat pelin edetessä ja voi olla painajainen, jos ketjukavereilla ei ole samanlainen ajattelutapa, Colligan kävi läpi.

Kesselin laittamista Crosbyn vierelle ovat tukeneet muun muassa se, että Crosby on tarvinnut jo pidemmän ajan nopeaa laituria vierelleen, joka pystyy viimeistelemään kovalla prosentilla. Tältä kannalta Kessel voisi osua hyvin kanadalaissentterin vierelle.

Aika näyttää. Joka tapauksessa Penguins tulee olemaan jälleen hyvin mielenkiintoinen seurattava NHL:ssä.