Kesällä NHL:ssä yksi puhuttaneimmista seuroista on ollut Boston Bruins, jossa on tapahtunut muutoksia niin johtoportaassa kuin pelaajiston saralla.

Iso liike tapahtui jo keväällä, kun Bruins oli jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. GM:nä toiminut Peter Chiarelli sai lähteä ja hänen tilalleen nostettiin Don Sweeney.

Chiarelli jatkoi nopeasti matkaa Edmonton Oilersin GM:n tontille, missä hän on myös tehnyt kesän aikana paljon liikkeitä.

Bruinsissa alkoi tosissaan tapahtua kesän NHL-draftin yhteydessä, kun lupaava puolustaja Dougie Hamilton vaihtoi maisemaa. Hamiltonista Bruins ei kuitenkaan saanut läheskään hirveän kovaa hintaa, mitä ihmeteltiin suuresti.

Sen jälkeen Bruinsin GM Sweeney kauppasi muun muassa tähtilaiturin Milan Lucicin Los Angeles Kingsiin ja teki muutaman muun pienemmän liikkeen.

Chiarellin osalta kyseessä oli Bruinsin omistajan Jeremy Jacobsin mielestä palkkakattotilanteen ratkominen.

– Elämme siinä ympäristössä ja löysimme itsemme vaikeasta tilanteesta, missä on katsottava samalla tulevaisuuteen, Jacobs sanoi CSN New Englandille.

– Kun katsot esimerkiksi Chicagoa, niin he kauppaavat heidän kallispalkkaisia pelaajia jo aikaisessa vaiheessa ja tekevät sillä tilaa. Joka vuosi tapahtuu muutoksia, toki ei aina niin isoja mitä meillä tuli nyt eteen. Mutta hyviä pelaajia lähtee muualle. Nytkin tänä vuonna näimme kuinka hyvillä joukkueilla oli samanlaisia vaikeuksia palkkakattotilanteen kanssa.

Jacobsin yhteenveto Chiarellin potkujen syistä oli selkeä.

– Emme tehneet tarpeeksi ajoissa toimenpiteitä, minkä takia löysimme itsemme tästä palkkakattotilanteesta mikä ei palvellut meitä. Hän ei ollut valmis tekemään muutoksia, Jacobs myönsi.

Chiarellin tilalle tullut Sweeney asteli nopeasti isojen liikkeiden pariin ja hän onkin saanut paljon kritiikkiä juuri esimerkiksi Hamiltonin kauppaamisesta. Sillä ja Lucicin kauppaamisella Bruins yritti juuri ratkoa palkkakattohaasteitaan.

Bruins keskittyi kesän aikana vahvasti uudelleenrakennukseen liittyviin toimenpiteisiin ja se muun muassa varasi kolmesti putkeen kesän NHL-draftin ykköskierroksella.