NHL-seura Pittsburgh Penguins pyrki saamaan itselleen kesän siirtomarkkinoilta kovan luokan hyökkääjään riveihinsä ja tarkemmin vieläpä laituria.

Se onnistui, kun kesän vapaiden pelaajien markkinoiden avauspäivään tärähti iso uutinen, jonka mukaan Penguins onnistui hankkimaan Toronto Maple Leafsista maalitykin Phil Kesselin itselleen.

Kesseliä yhdistettiin Penguinsiin siirtohuhuissa kovasti ja lopulta kauppa toteutui, kun Maple Leafsiin lähtivät muun muassa suomalaislupaus Kasperi Kapanen ja lupaava puolustaja Scott Harrington.

Penguinsin kerrottiin olleen mukana myös tavoittelemassa hyvin vahvasti kevään pudotuspeleissä pelannutta Brandon Saadia.

Penguinsin GM Jim Rutherford vakuutteli kuitenkin TSN:n haastattelussa Kesselin olleen ykköstavoitteena Penguinsille hankintojen suhteen.

– Hän oli se, jota haimme. Kauden jälkeen katsoimme tilannetta ja oli selvää, että tarvitsemme lisää nopeutta ja taitoa meidän laituriosastollemme, Rutherford sanoi.

Penguinsin Twitter-tilin mukaan myös seuran kapteeni Sidney Crosby otti ilolla vastaan Kesselin hankinnan.

– Olemme iloisia siitä, että saamme hänet meidän joukkueeseemme. Hän tuo paljon nopeutta ja mahtavan laukauksen tänne, Crosby sanoi Kesselistä.

Kauppaamiseen liittyen esille nousi myös faktoja, sillä alun perin Maple Leafsiin uskottiin menevän kokeneet Chris Kunitz ja Rob Scuderi. Kummallakin on kuitenkin voimassa oleva siirtojen rajoittava pykälä ja Pittsburgh Tribune-Reviewin toimittajan Rob Rossin mukaan molemmilla oli Maple Leafs yhtenä joukkueena, jonne siirtoa ei ollut mahdollista tehdä.

Tarkat tiedot Kesselin kaupasta löytyvät täältä.