Washington Capitalsin ykkösvahdin Braden Holtbyn kohdalla on kohistu viimeisten päivien aikana, varsinkin sen jälkeen, kun hän hulppea palkkapyyntönsä NHL:n välimieskäsittelyn suhteen paljastui.

Raporttien mukaan Holtby haki peräti 8 miljoonan dollarin vuosiansioita puolueettoman välimieskäsittelijän kuulemisesta, mitä hän ei kuitenkaan kuitannut uudessa sopimuksessaan.

Holtby ja Capitals pääsivät yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta ennen kuin välimieskäsittelijä antoi ehdotuksensa sopimuksesta.

Holtby tienaa nyt 6,1 miljoonaa dollaria yhdestä kaudesta (lue lisää) ja on aivan kärkitasoa tienesteissä NHL-vahtien joukossa.

Silti Capitalsin GM Brian MacLellan laittaa jarrua Holtbystä käytettäviin kehumismuotoihin ja hänen tasonsa nimityksiin.

– En tiedä pystynkö nimittämään häntä tähdeksi vielä, MacLellan sanoi Canadian Pressin mukaan.

– Mutta hän on keskitason yläpuolella, se on varmaa, Capitals-johtaja jatkoi.

Samalla kuitenkin MacLellan käytti medialle sopimuksesta puhuttaessaan muotoja ”hän pystyy torjumaan meille mestaruuden ja hän pystyy olemaan aivan TOP 2 tai TOP 5 maalivahti tässä sarjassa.

– Mielestäni hän on vasta koskettanut sitä aallonharjaa sen suhteen mitä hänestä voi tulla. Ei voi vielä tarkkaan sanoa mitä on luvassa.

Holtbyn viime kausi oli varsin mainio Capitalsin maalilla. Paljon vastuuta saanut 25-vuotias vahti torjui Capitalsin maalilla peräti 73 ottelussa, joissa torjuntaprosentiksi muodostui 92,3 kun taas päästettyjen maalien keskiarvo oli vain 2,22.